Φώφη Γεννηματά: Επίθεση σε Σόιμπλε και ΔΝΤ

fwfh«Η χώρα μας και η κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών της Προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

« Η στάση του Σόιμπλε για άλλη μια φορά είναι εναντίον των Ελλήνων πολιτών και πλήττει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αδιανόητο να μην δοθούν έστω και αυτά τα λίγα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους», είπε η κ Γεννηματά.

«Το πλεόνασμα του 3,5% θα πνίξει οριστικά την ελληνική οικονομία ενώ το χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί ουσιαστικά τώρα και όχι το 2018» είπε η κ Γεννηματά.

«Η Ε.Ε, οφείλει να στηρίξει  την ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια με δεδομένο ότι η συνθήκη της Λωζάννης, που προκλητικά αμφισβητεί η Τουρκία, αφορά όχι τα ελληνικά αλλά τα ευρωπαϊκά σύνορα» είπε η Φώφη Γεννηματά.

«Η κοινή ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική επιβάλλει να κρατηθεί ζωντανή η συμφωνία Ε.Ε -Τουρκίας και έχει ως προϋπόθεση όχι την ενεργοποίηση αλλά την αναθεώρηση της συνθήκης  του Δουβλίνου» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

SHARE