Φωτάκης: Η οικονομία σταθεροποιείται – Χρειάζονται αναπτυξιακά μέτρα

fotakis

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης τόνισε ότι “Φτάνουμε στην επόμενη ημέρα για την οικονομία και η κατάσταση σταθεροποιείται”. Ο κ. Φωτάκης παραβρέθηκε στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι “πρέπει να γίνει ακόμα αρκετή προσπάθεια για την ανάπτυξη”.
Όσον αφορά στο επιχειρηματικό δυναμικό της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, ο Κ. Φωτάκης είπε ότι “μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο, ώστε να ξεκινήσουμε ένα σχεδιασμό στην έρευνα και την καινοτομία, η τελική μορφή του οποίου θα προέλθει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.”
Ακόμη ανέφερε, ότι “πρέπει να βασιστούμε στο εξαιρετικό δυναμικό που υπάρχει τόσο στον επιστημονικό τομέα, μέσα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής και τα ερευνητικά κέντρα, όσο και στο επιχειρηματικό τομέα.” Αυτός ο συνδυασμός, όπως σημείωσε, “μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία πλούτου.”
Σχετικά με την δημιουργία πόλου καινοτομίας στην Δυτική Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι “θα υπάρξει και θα στηριχθεί με οποιονδήποτε συνδυασμό θεσμικών μέτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων, προσθέτοντας ότι “περιμένουμε προτάσεις από το περιφερειακό συμβούλιο έρευνας και καινοτομίας” .
Σε αυτό το σημείο ο Κώστας Φωτάκης ανέφερε ότι “από το 2008, έως το 2014 διατέθηκαν δημόσιοι πόροι της τάξης των 6 δις ευρώ για την έρευνα και την καινοτομία και τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά”.
Επίσης ανέφερε ότι «είναι αναγκαία η στήριξη των επιχειρήσεων και της έρευνας από επιστημονική περιέργεια γιατί αυτή η έρευνα οδηγεί σε μετασχηματισμό της οικονομίας και την ανάπτυξη της οικονομίας της γνώσης”.

SHARE