“Φρένο” στον Γ. Δραγασάκη βάζει ο Π. Λαφαζάνης

images«Καμία απολύτως στροφή δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτό τόνισε, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Real FM.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στις αποφάσεις του και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει πλήρως, το κατανοούμε όλοι μέσα στο κόμμα, ότι η πορεία μας προς την κυβέρνηση εξαρτάται κατά βάση από την επιμονή μας, τη σταθερότητά μας, τη συνέπειά μας σε ένα ριζοσπαστικό, εναλλακτικό δρόμο, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να στήσει τη χώρα στα ποδιά της», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «η πιο εναλλακτική πρόταση στην οικονομία είναι η πρόταση που αναδεικνύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις συνεδριακές του αποφάσεις και τις προγραμματικές του θέσεις».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ Ο Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

Τη διαβεβαίωση ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί «αξιόπιστη» πολιτική δύναμη που θα επιδιώξει λύσεις εντός της ευρωζώνης, έδωσε σε γερμανούς βουλευτές ο Γιάννης Δραγασάκης, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι «για το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μας φταίνε οι ξένοι.»

Στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης των αρμόδιων ελληνικών κοινοβουλευτικών επιτροπών και αντιπροσωπείας της επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων της ομοσπονδιακής γερμανικής Βουλή για τη δημιουργία του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας- Γερμανίας, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε :

«Ηθελα να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης. Απ’ αυτή τη σκοπιά προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότιΕΝ. Εμείς, ανησυχούμε για το δρόμο της Ευρώπης, αλλά δεν συμμεριζόμαστε κριτικές, που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Εάν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε τον γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης».

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου Gunther Krichbaum, -με αφορμή και τηνδημιουργία του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας- Γερμανίας – μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες με τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε οι «δάσκαλοι» της Ευρώπης. Δεν είμαστε οι «δάσκαλοι» της Ευρώπης. Θέλουμε να είμαστε ίσοι με ίσους. Ειδικά στους καιρούς που ζούμε, της παγκοσμιοποίησης, ο κάθε ένας χρειάζεται και τον καθένα. Ίσοι με ίσους θα πρέπει να συνεργαστούμε και με αυτήν την σκοπιά να βλέπετε την υποστήριξη της Γερμανίας.

Ο κ. Gunther Krichbaum αναγνώρισε τη δύσκολη θέση του ελληνικού λαού εκτιμώντας όμως ότι πλέον υπάρχει ‘φως στο τούνελ» και τόνισε « Αντιλαμβανόμαστε και εμείς το κλίμα γενικώς που επικρατεί στους λαούς, το βλέπουμε και στη Γερμανία και στην Ευρώπη γενικότερα και αναγνωρίζουμε τη δύσκολη πορεία που διανύει ο ελληνικός λαός και η Κυβέρνησή σας. Πολλοί αισθάνονται σαν να ήταν μέσα σε ένα «σκοτεινό δωμάτιο», σαν να ήταν μέσα σε μία «σπηλιά». Έτσι νιώθει ο κόσμος, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρόκειται περί «σπηλιάς». Πρόκειται περί «τούνελ». Είναι ένα μεγάλο «τούνελ». Στο τέρμα του, όμως, διαφαίνεται φως, το οποίο μας δείχνει, ότι μετά από επώδυνες μεταρρυθμίσεις, έχουμε αποτελέσματα».

SHARE