Στα δύο η οικογένεια Γιαννακόπουλου – ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑΝΕΞ σε “φουρτούνα”- Μήπως… μετάνοιωσε ο Δημήτρης;

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της αποχώρησης του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Γιατί κατηγορεί το θείο του, Θανάση.

Ο «μικρός» της οικογένειας, γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου,  παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στην οποία κατηγόρησε το θείο του, Θανάση Γιαννακόπουλο πως τα οικονομικά στοιχεία που του παρέδωσε το περασμένο καλοκαίρι για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ψεύτικα, ενώ σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει,  ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποχώρησε από την ομάδα γιατί του οφείλονταν πολλά χρήματα. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από την πλευρά του Θανάση Γιαννακόπουλου. Το θέμα της “ρήξης”, δεν αφορά όμως μόνο τον Παναθηναικό. Αφορά και την ΒΙΑΝΕΞ, την εταιρεία που δεσπόζει στο χώρο των φαρμάκων εδώ και πολλά χρόνια, την οποία δημιούργησαν τα αδέλφια Παύλος και Θανάσης. Με την σταδιακή αποχώρηση του Παύλου από τα διοικητικά της  εταιρείας, τα ηνία ανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όπου όπως όλα δείχνουν, κάθε άλλο παρά μπορεί να βρει “κοινούς τόπους” με το θείο του Θανάση.

upd: Αργά το βράδι της Παρασκευής, μετά τη νίκη του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ επί της Ούλκερ, υπήρξαν ενδείξεις ότι ο … μικρός αρχίζει να το μετανοιώνει.  Το ρεπορτάζ λέει ότι:

“Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού βρέθηκε μετά τον αγώνα με την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ζήτησε από τους παίκτες να κλείσουν τ’ αυτιά τους και να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στις υποχρεώσεις της ομάδας.Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, ο οποίος χθες το μεσημέρι δήλωσε πως αποχωρεί από τα ηνία της εταιρείας, κατηγορώντας ευθέως τον θείο του, Θανάση Γιαννακόπουλο, αφού συνεχάρη τους παίκτες για τη μεγάλη νίκη επί των Τούρκων, τους ζήτησε να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους:

«Κατανοώ ότι ανησυχήσατε με αυτά που ακούστηκαν. Δεν έχετε όμως κανένα λόγο να επηρεαστείτε. Θέλω να μείνετε ανεπηρέαστοι και επικεντρωμένοι στην δουλειά σας κι εγώ θα είμαι δίπλα σας και θα σας στηρίζω. Ό,τι κι αν γίνει η χρονιά θα βγει. Κλείστε τα αυτιά σας. Είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού».

Αλβέρτης: «Η ομάδα θα συνεχίσει και θα βρει το δρόμο της»

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, θέση πήρε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Η «σημαία» του Παναθηναϊκού και νυν παράγοντας της ΚΑΕ τόνισε: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να συνεχίσει αυτή η ομάδα να γράφει ιστορία και πιστεύω πως οποιεσδήποτε εκκρεμότητες θα τακτοποιηθούν, πως οποιαδήποτε προβλήματα θα λυθούν σύντομα και θα συνεχίσει το δρόμο της. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο τι θέλουμε και όλοι θέλουμε το καλό αυτής της ομάδας, γιατί έχει ένα τεράστιο παρελθόν και πιστεύω ότι έχει και πολύ μέλλον. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στο δρόμο που του αξίζει».

 

 ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

«Δεν είναι ευχάριστο αυτό που έχω να πω. Το 1987 η οικογένειά μου ανέλαβε το μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Μέχρι το 2002 η διαχείριση ήταν στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Από το 2002 πέρασε στα χέρια του κύριου Θανάση Γιαννακόπουλου. Ψάξαμε την τελευταία διετία για αγοραστή, δεν βρήκαμε και αποφάσισα να βγω μπροστά και να κρατήσω τον σύλλογο, σε μια πολύ δύσκολη για την εποχή επίπεδα, γιατί ήταν δεδομένη η αγάπη της οικογένειάς μας.

»Όταν το καλοκαίρι ζήτησα από τον Θανάση Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του να πάρω στα χέρια μου τα οικονομικά, τα στοιχεία που μου δόθηκαν ήταν ψεύτικα. Σήμερα πήρα την κατάσταση στα χέρια μου και είδα την πραγματική εικόνα. Σας λέω λοιπόν ότι ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε γιατί ο Θανάσης Γιαννακόπουλος του χρωστούσε πολλά λεφτά, πολλούς μισθούς και δεν μίλησα ποτέ γι αυτό! Υπάρχουν αποδείξεις, δεν είναι ενδείξεις, αλλά αποδείξεις και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε τις θελήσει…

»Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να καλύψω τις τρύπες που άφησε η διοίκηση του Θανάση Γιαννακόπουλου. Πολλοί από εσάς κάνατε ανελέητο πόλεμο στη νέα προσπάθεια και σε εμένα και στην ΚΑΕ και πολλοί με κατηγόρησαν ότι έδιωξα τον Ομπράντοβιτς, αλλά είναι ώρα να ακουστεί η αλήθεια.

»Είμαι 38 ετών, έχω δυνάμεις για να παλέψω, αλλά δεν δέχομαι την προδοσία από το ίδιο μου το αίμα. Δυστυχώς, όσο κι αν θέλω δεν μπορώ να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό! Ας έρθει ο κύριος Θανάσης Γιαννακόπουλος να πάρει τις μετοχές κι αν δεν τις θέλει τις επιστρέφω στον Ερασιτέχνη όπου ανήκουν. Όποιος ενδιαφέρεται είμαι εδώ να τις παραχωρήσω, δωρεάν βεβαίως».

 

SHARE