Φιλικές δηλώσεις Σαπέν για την Ελλάδα – «Σύνδεσμος» μεταξύ Αθήνας και ευρωζώνης το Παρίσι

F3E2B1243D893F371CCC5BC24BDFEBCB

Σύνδεσμο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της θεωρεί τον εαυτό του το Παρίσι, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

«Το Παρίσι θέλει να αποτελέσει τον σύνδεσμο ανάμεσα στην Αθήνα και την Ευρωζώνη», τόνισε ο Σαπέν, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην έχει τίποτε αλλάξει στην Ελλάδα με τις τελευταίες εκλογές».

«Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της εργάζονται σοβαρά για την εξεύρεση τρόπου ώστε να επιτραπεί στην Ελλάδα να εξασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση», είπε.

Απευθυνόμενος στους επικριτές της λιτότητας στη Γαλλία, ο Μισέλ Σαπέν τούς καλεί να επισκεφθούν την Ελλάδα για να δουν την πραγματική σημασία της λέξης, διευκρινίζοντας ότι το Παρίσι δεν επιδιώκει την επιβολή λιτότητας, αλλά μάλλον τη δημοσιονομική ισορροπία.

«Θέλουμε να περιορίσουμε τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, αλλά με ρυθμό προσαρμοσμένο στον αναπτυξιακό στόχο», πρόσθεσε ο κ. Σαπέν και προειδοποίησε ότι «το απόλυτο κακό για την Ευρωζώνη θα ήταν μία ανάπτυξη υπερβολικά χαμηλή την ώρα που ο πληθωρισμός είναι επίσης υπερβολικά χαμηλός».

SHARE