Φιλανθρωπικό Ταμείο για την Ελλάδα ιδρύει ο Soros

Στη δημιουργία ειδικού ταμείου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστική κρίσης στην Ελλάδα, προχωρά ο μεγαλοεπενδυτής George Soros, με σκοπό να βοηθήσει τους άστεγους και τους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας τους σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης, ο διάσημος επενδυτής ανέφερε ότι η πολιτική ασύλου της ΕΕ έχει κλονιστεί, οι πρόσφυγες στην Ελλάδα δεν μπορούν να ενσωματωθούν, ενώ απειλούνται από τις επιθέσεις του νεο-φασιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον Soros, η Ελλάδα είναι αιχμάλωτη του Συμφώνου Δουβλίνο 2 που δεν επιτρέπει σε ξένους που πρωτομπήκαν σε αυτή να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι προκαλείται ένας απερίγραπτος συνωστισμός ξένων που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το ελληνικό κράτος.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν έτσι στην παρανομία, εξίσου πολλοί είναι και οι άστεγοι. Με τα χρήματα του νεότευκτου ταμείου (OSIFE) θα μπορούσαν να χτιστούν σπίτια αλληλεγγύης ή να ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα. Έτσι θα μπορούσε να μπει κάποιο φρένο στην συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή, υπογράμμισε ο εκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής.

 

 

SHARE