Υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Την απαλλαγή Γεωργίου προτείνει ο εισαγγελέας

Elstat_georgiouTην απαλλαγή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Ιωάννης Κούτρας.

Επίσης προτείνει την απαλλαγή και δυο πρώην μελών της Αρχής. Επισημαίνεται ότι η δικογραφία είχε επιστρέψει στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού κατόπιν της απόφασης του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, να κάνει εν μέρει δεκτή την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος που είχε κάνει η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Μετά την αναίρεση του προηγούμενου απαλλακτικού η δικογραφία επέστρεψε προς νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών προκειμένου να κρίνει αν ο κ. Γεωργίου θα παραπεμφθεί σε δίκη και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, καθώς έχει ήδη παραπεμφθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι το αδίκημα συνίσταται στη χρήση ψευδών στοιχείων κατά το 2009 ώστε να διογκωθεί το έλλειμμα και να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων. Πάντως, τον τελικό λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

SHARE