ΥΠΟΙΚ: Διορθωτικές δηλώσεις για το Ε9 χωρίς πρόστιμο

Τη δυνατότητα να  συμπληρώσουν τα στοιχεία του Ε9 χωρίς πρόστιμα με διορθωτικές δηλώσεις, θα έχουν όσοι φορολογούμενοι δεν το έκαναν εντός της προθεσμίας, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή και την εγκύκλιο για τον τρόπο υπολογισμού του Ε9.

Όπως αναφέρει «oι φορολογούμενοι, όπως είναι γνωστό, είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία των ακινήτων τους, προκειμένου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση την 01/01/2014. Ιδιαίτερα φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου φόρου, λήφθηκε μέριμνα ώστε ο χρόνος να είναιεπαρκής.

Σε κάθε περίπτωση, αν ορισμένοι φορολογούμενοι δεν μερίμνησαν να συμπληρώσουν έγκαιρα τα στοιχεία όπως κατ’ επανάληψη είχε ζητηθεί, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί εκκαθάριση με βάση παραδοχές ή να μην απεικονίζεται η ορθή περιουσιακή τους κατάσταση, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εμπρόθεσμων και χωρίς κυρώσεις διορθωτικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014.

Τονίζεται, επίσης, ότι έχει ήδη υλοποιηθεί πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε για ορισμένες περιπτώσεις να μειωθεί η επιβάρυνση».

SHARE