Τσόμσκι: Η Ε.Ε. καταστρέφει την Ελλάδα

Η πολιτική λιτότητας καταστρέφει την Ελλάδα, τόνισε ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι, ασκώντας σφοδρή κριτική στις πολιτικές που επιβάλλει η Ε.Ε. στα υπερχρεωμένα κράτη μέλη.

Σε συνέντευξή του στο «Dialogos Radio», ο διακεκριμένος καθηγητής του ΜΙΤ δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός δέχεται πιέσεις που υπερβαίνουν τις αντοχές του, με το επίπεδο διαβίωσης στη χώρα να έχει υποχωρήσει στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960.

Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι για τα δεινά της Ελλάδας δεν ευθύνεται αποκλειστικά η πολιτική λιτότητας και τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα, καθώς «η Ελλάδα έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα». Για την κρίση ευθύνονται, επίσης, γενικότερα φαινόμενα της ελληνικής κοινωνίας, όπως η ελάχιστη συμμετοχή των πλουσίων στη φορολογία, καθώς και η«άσκοπη και βλαβερή» γραφειοκρατία.

Έσπευσε, ωστόσο, να αντικρούσει το στερεότυπο των «τεμπέληδων Ελλήνων», καθώς μπορεί να στις βόρειες χώρες να επικρατεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες δεν εργάζονται αρκετά, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού εργάζονται περισσότερες ώρες από τη βόρεια Ευρώπη.

SHARE