Τραπεζίτες προς επιχειρήσεις: Νίπτουμε τας χείρας…

KLIDIAΌσοι επιχειρηματίες πρόλαβαν και ολοκλήρωσαν τις αναχρηματοδοτήσεις των δανείων τους πριν πιάσουν δουλειά οι Επίτροποι στις τράπεζες, νοιώθουν ευτυχείς! Οσοι δεν πρόλαβαν – και κυρίως οι υπερδανεισμένοι – αρχίζουν να λαμβάνουν από τους τραπεζίτες  το μήνυμα… «κάντε κάτι, εμείς …νίπτουμε τας χείρας. Ο Επίτροπος θα πει το ναι ή το όχι…».

Με βάση αυτή την εξέλιξη – και δεδομένου ότι οι Επίτροποι δεν είναι εύκολο να… πιαστούν  – ο δρόμος πολλών υπερχρεωμένων επιχειρηματιών αρχίζει να κλείνει. Η χρηματοδότηση από τις τράπεζες σχεδόν μηδενίζεται και η μόνη οδός είναι… η μακαρία! Είτε θα μπουν λουκέτα, είτε τα distress funds θα τις αγοράσουν για «ένα κομμάτι ψωμί».

 

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BANKWARS ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

 

Τραπεζίτες και Επίτροποι σε…ολέθρια σχέση

Την πρώτη ώρα που οι Επίτροποι GrantThornton στην Εθνική/Eurobank, KPMG στην Πειραιώς και Mazars στην Alpha bank μπήκαν στα γραφεία των τραπεζών, είχαμε …καφεδάκια και χαριεντισμούς. Στη δεύτερη ώρα, περάσανε στο “φλερτ”. Παλαιοί γνώριμοι, κοινοί φιλοι, επαιξαν το ρόλο τους ώστε να σπάσει ο πάγος και να μη θεωρησουν οι τραπεζιτες πως έβαλαν…γκιουλέκα στα μαγαζιά τους.

Έφθασε όμως και η τρίτη…ώρα. Του “δια ταύτα”. Και οι μεν Επίτροποι, όντες σε θέση ισχύος, αποφεύγουν να μιλάνε στα μέσα ενημέρωσης. Ξέρουν και τι ανελαβαν να κ΄νουν και πού θα δινουν αναφορά.

Κάποιοι όμως “πονηροί” τραπεζίτες, πάνε να …τη βγούνε στους Επιτρόπους μέσω δημοσιευμάτων “αγαθών προθέσεων” βεβαίως …βεβαίως! Έτσι λοιπόν, αρχίζουν να διαρρέουν ότι ναι μεν οι Επίτροποι ειναι αυτοί που θα παρακολουθούν και θα εγκρίνουν τη στρατηγική των τραπεζών, αλλα…”βρε αδελφέ, τι δουλειά έχουν να …μπλέκονται στα πόδια μας για τις εγκρισεις δανείων; Οι Επίτροποι, δεν εχουν εμπειρία από αυτές τις δουλειές. Αυτές είναι δουλειές των τραπεζιτών”.

Για να δούμε… Η σχέση, αν κάποιοι δε βάλουν μυαλό, θα γίνει…ολέθρια!

SHARE