Τράπεζα Πειραιώς – Θωμόπουλος: Θα υπάρξει συμφωνία

0308s21thomop1-thumb-large
Αισιόδοξος στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο του 2015 εμφανίστηκε o διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος καθώς δήλωσε ότι: “Mετά την επίτευξη συμφωνίας, η Πειραιώς θα είναι σε θέση να στηρίξει την ελληνική οικονομία”. Υποστήριξε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση θα καταλήξει σύντομα σε συμφωνία με τους δανειστές διαμηνύοντας παράλληλα πως τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχουν καμία ουσία και κανένα νόημα.
Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πειραιώς, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει εντολή εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ.
Ταυτόχρονα ο κ. Θωμόπουλος δεσμεύθηκε πως μετά την επίτευξη συμφωνίας, η Πειραιώς θα είναι σε θέση να στηρίξει την ελληνική οικονομία.
Όπως ανακοίνωσε, οι εκροές καταθέσεων της Πειραιώς ανέρχονται στα 9 δισ. ευρώ, ενώ το έλλειμμα ρευστότητας που έχει δημιουργηθεί στην τράπεζα αγγίζει συνολικά τα 14 δισ. ευρώ.  Εστιάζοντας στα σενάρια περί αύξησης του haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Θωμόπουλος τόνισε πως «εάν αυξηθεί το haircut, το θέμα θα είναι αντιμετωπίσιμο απο την τράπεζα».
SHARE