Το Orange Grove ανοίγει επίσημα τις “πόρτες” του σε νέους επιχειρηματίες

ORANGE_GROVE_BANKWARS

Το Orange Grove, ένας νέος χώρος εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης  Ελλήνων και Ολλανδών επιχειρηματιών έως 35 ετών, αλλά και Ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίων που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα πραγματοποιεί τα επίσημα εγκαίνια λειτουργίας του την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα.  

Ο νέος αυτός χώρος δημιουργήθηκε με  πρωτοβουλία  του Ολλανδού πρέσβη στην Αθήνα  κ. Γιαν Φέρστεϊχ  και στεγάζεται  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του κτιρίου της Ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα, επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, όπου θα λάβουν χώρα και τα επίσημα εγκαίνια την Τετάρτη.

Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της ελληνικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας νέων βιώσιμων επιχειρήσεων από Έλληνες και Ολλανδούς επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν ή  να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα και η αντιμετώπιση του φαινομένου της “διαρροής εγκεφάλων” από την χώρα μας  στο εξωτερικό.

Η πρωτοβουλία για την δημιουργία του Orange Grove ανήκει στην Ολλανδική πρεσβεία αλλά έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη  ελληνικών και ολλανδικών εταιριών, πανεπιστημίων και φορέων. Κύριος χορηγός του Orange Grove είναι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ενώ στην λίστα των υπόλοιπων χορηγών περιλαμβάνονται οι εταιρείες Philips, Coco-Μat, Interamerican και KLM. Υποστηρικτές του Orange Grove είναι οι εταιρείες FrieslandCampina, Randstad, Wind, Felix BNI, P.C Podimatas Audovisual S.A και  η τράπεζα ABN AMRO.

Το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Orange Grove θα παρέχεται στους συμμετέχοντες σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια του Άμστερνταμ, του Ντέλφτ και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Σημειώνεται επίσης, ότι αύριο 24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12.00, μια μέρα πριν τα επίσημα εγκαίνιαπαρουσία του  Ολλανδού πρέσβη κ. Γιαν Φέρστεϊχ, του αρχιτέκτονα που ανέλαβε την εκπόνηση του έργου,  αλλά και της ομάδας του Orange Grove, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση για δημοσιογράφους με την ταυτόχρονη παρουσίαση των περίπου δεκαπέντε επιχειρηματικών ομάδων που έγιναν δεκτές να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Στα επίσημα εγκαίνια του χώρου την Τετάρτη  παρόντες θα είναι ο Πίτερ Οικονομίδης, πρόεδρος της Felix BNI και brand strategist, o  Πωλ  Ευφμορφίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Cocomat,  η  Mirjam van Praag, καθηγήτρια επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ,  ο  Ρόμπιν Σλάκχορστ, συνιδρυτής της Symbid.com, μίας εταιρείας επενδύσεων σε startups πρώιμου σταδίου ο Δημήτρης Ρόκος, ιδρυτής της εταιρείας AMD Technologies και ο  Νίκος Κακαβούλης ιδρυτής του Dailysecret.

Στις 6:00 πριν τα επίσημα εγκαίνια του χώρου, θα  διεξαχθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ακαδημιών του Άγιαξ Ελλάδος και του Παναθηναϊκού στις εγκαταστάσεις Φωκιανός στην  Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 1.

Παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα των εγκαινίων της Τετάρτης:

18.00: Ποδοσφαιρικός αγώνας

19.30 : Έναρξη των εγκαινίων

20.00 : Ο Πίτερ Οικονομίδης συζητά με διακεκριμένους  Έλληνες και Ολλανδούς επιχειρηματίες

21.30 : Orange Blue Party με Dj guest τον Δημήτρη Σαράντο.

Της Ελένης Νάτση 

SHARE