Τέλος στο θρίλερ με τη μικρή Μαρία – Οι Βούλγαροι Ρομά, Σάσα και Ατανάς Ρουσέφ είναι οι γονείς της

Η Σάσα και ο Ατανάς Ρούσεφ, ένα ζευγάρι Βούλγαρων Ρομά, είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που εντοπίστηκε σε ένα καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του DNA που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

«Τα τεστ DNA έδειξαν ότι η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που ονομάζεται Μαρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σβετλοζάρ Λάζαροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Στα αποτελέσματα του δείγματος DNA είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των βουλγαρικών αρχών, στην προσπάθεια εντοπισμού των βιολογικών γονιών της «Μαρίας» που βρέθηκε στον καταυλισμό Ρομά, στα Φάρσαλα.

Η Σάσκα Ρούσεβα και ο σύζυγός της Αθανάς, οι οποίοι ζουν στο Νικολάεβο και εξετάζεται αν όντως είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, εξακολουθούν να αποτελούν κεντρικά πρόσωπα στην ειδησεογραφία των ημερών.

Η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η Ρούσεβα κατηγορείται, βάσει του άρθρου 182Β του Ποινικού Κώδικα, ότι έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση βρέφους, που γέννησε το 2009.

Τι δήλωσαν οι συγγενείς

Σύμφωνα με τη βουλγαρική δημόσια ραδιοτηλεόραση, ένα από τα παιδιά του ζευγαριού δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση και έβαλε τα κλάματα ζητώντας την πίσω.

Ο αδελφός του φερόμενου πατέρα Ατάνας Ρούσεφ, Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε «εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας».

Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).

Στη Λαμία γεννήθηκε η Μαρία

Η Σάσα Ρούσεβα ήταν 31 ετών όταν στις 31 Ιανουαρίου 2009 γέννησε στη Λαμία ένα κοριτσάκι βάρους 3,100 κιλών. Την ίδια ημερομηνία γέννησης είχε δώσει και το ζευγάρι στα Φάρσαλα όπου βρέθηκε η Μαρία.

Το θέμα γίνεται περίπλοκο καθώς η πιθανολογούμενη μητέρα της μικρής δήλωσε άγαμη στη ληξιαρχική πράξη γέννησης ενώ οι υπάλληλοι του δήμου εντόπισαν ότι στη μαιευτική κλινική χρησιμοποίησε το όνομα του συζύγου της.

Οι υπάλληλοι σημειώνουν ότι χρειάζεται δικαστική απόφαση για να συμπληρώσουν τη ληξιαρχική πράξη.

Απομένει να διαλευκανθεί αν η φερόμενη ως μητέρα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ή «εξαναγκάστηκε» να το δώσει.

SHARE