Το λιμάνι της Καβάλας θέλουν δύο ισραηλινές εταιρείες μεταφοράς containers

Οι εταιρείες ALALAUF και ZIM, ισραηλινών συμφερόντων, από τις μεγαλύτερες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταφοράς containers έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διαχείριση του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β’» αλλά και όλων των λιμανιών που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Α.Ε. μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚ Αδάμ Κοσμίδης τόνισε ότι εδώ και πολύ καιρό υπάρχει ένα έμπρακτο ενδιαφέρον από ισραηλινής πλευράς το οποίο εκφράστηκε κατά την επίσκεψη της διοίκησης του ΟΛΚ στο Ισραήλ τον περασμένο Ιούνιο.

Ο  κ. Κοσμίδης υπογραμμίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ευοδωθεί αυτή η συνεργασία και ν’ αποδώσει καρπούς είναι η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας έτσι ώστε να ανοίξει η πρόσβαση προς τα λιμάνια της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα, με παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, που έχουν γίνει «απαγορευτικά» για τα ισραηλινά καράβια, ιδιαίτερα μετά τη διάρρηξη των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ.

SHARE