Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη – Ζητούν πολιτικό άσυλο

helicopterΠολιτικό άσυλο ζήτησαν από την Ελλάδα τα οκτώ μέλη του πληρώματος του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ στην Αλεξανδρούπολη, Λαμπρινή Παπαδημητρίου, τα μέλη του πληρώματος οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ: Αμεση επιστροφή στην Τουρκία του ελικοπτέρου και εξέταση των αιτημάτων ασύλου 

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ στο τουρκικό ελικόπτερο επέβαιναν 3 ταγματάρχες, 3 λοχαγοί και 2 αρχιλοχίες.

Μ. Τσαβούσογλου: Να παραδώσει η Ελλάδα «τους οκτώ προδότες»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε από την Ελλάδα να παραδώσει το ελικόπτερο και τους «οκτώ προδότες», σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας  Ηurriyet.

SHARE