Τι κάνει ο Αλέξης στη Λατινική Αμερική; «Παιδιάστικοι χειρισμοί», ενισχύουν εκείνους που δε θέλουν να μετέχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

TSIPRAS DEKEMBRIOSΤο ΠΑΣΟΚ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτίθενται με δηλώσεις τους στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα δηλώνει στο Χριστουγεννιάτικο ταξίδι του στη Λατινική Αμερική.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως: «το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται στη Βραζιλία  να μπλοκαριστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και να τεθούν όροι που θα φέρουν σε ευθεία σύγκρουση την Ελλάδα με τα κοινοβούλια και τους λαούς των κρατών μελών της ευρωζώνης,  είναι εθνικά τραγικό».

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή δηλώσεις του υπεύθυνου εξωτερικών υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ήσυχου από τη Βραζιλία.

«Ο κ. Τσίπρας βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και όχι για να τη διαφημίσει όπως θα όφειλε από τον θεσμικό του ρόλο», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε ένα «πολυδάπανο ταξίδι» στη Λατινική Αμερική για να πείσει τον βραζιλιάνο Πρόεδρο να σταματήσει τη χρηματοδότηση της χώρας μας μέσω του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο κ. Ήσυχος, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο ταξίδι του, υποστήριξε ότι  «η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίζει να χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα που βυθίζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό». Ανέφερε επίσης ότι η Βραζιλία «θα θέσει θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και γενναίας διαγραφής του».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ

 

«Είναι προφανές ότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, κάνει πως δεν καταλαβαίνει», απάντησε με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει με μνημόνια λιτότητας παρά μονάχα με πολιτικές κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και αναδιανομής είναι το μήνυμα της Βραζιλίας προς τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν αναχωρήσει για την Αργεντινή, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στη Νότια Αμερική.

«Οι επαφές μας με τις πολιτειακές και πολιτικές αρχές της Βραζιλίας, της πέμπτης ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο επιβεβαιώνουν την αρχική μας εκτίμηση ότι η χώρα μπορεί να βρει ισχυρούς συμμάχους στη γεωπολιτική σκακιέρα αν χαράξει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

»Επιβεβαιώνει επίσης την ανάλυση μας αλλά και την ανησυχία μας ότι η κρίση μπορεί να γενικευτεί το 2013 αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η στρατηγική της λιτότητας, αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα η στρατηγική της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Μόνο που τη στιγμή που η κ. Μέρκελ απομονώνεται διεθνώς δυστυχώς βρίσκει συμμάχους στην Ελλάδα, τους μερκελιστές των τριών κομμάτων του μνημονίου των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά».

 

 

SHARE