Τι είπαν στο Economist οι Κ. Φρουζής (ΣΦΕΕ), Ν. Ζαρκαλής (Wind), Κ. Αντωνόπουλος (Intralot)

Στο συνέδριο του Economist συμμετείχαν σήμερα ο Κωνσταντίνος Φρουζής πρόεδρος του ΣΦΕΕ, ο κ. Νάσος Ζαρκαλής CEO της Wind και ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος CEO της Intralot.

Κ. Φρουζής: Δεύτερης κατηγορίας οι Έλληνες ασθενείς

frouzisΟ Κωνσταντίνος Φρουζής πρόεδρος του ΣΦΕΕ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται στην αγορά του φαρμάκου, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες ασθενείς είναι δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους ξένους καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες δεν έχουν το δικαίωμα όπως είπε να διαθέσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά. Αν και ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει θέληση, την ίδια ώρα, όπως σημείωσε, υπάρχει και η αδιαφορία κάποιων κρατικών λειτουργούν. Ανέφερε πως «η λέξη fast track είναι άγνωστη για κάποιους λειτουργούς. Ενώ πολεμάμε να εισπράξουμε τα χρέη του 2011 συσσωρεύονται τα χρέη του 2013, είναι μια βόμβα που προχωράει».

Ν. Ζαρκαλής: Η φορολογία επιβαρύνει υπέρμετρα τις τιμές

zarkalisΟ κ. Νάσος Ζαρκαλής CEO της Wind σημείωσε ότι το βασικό κριτήριο είναι η προσαρμογή. Κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη να συμβάλουν στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το επίπεδο φορολογίας στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι ορατό στον καταναλωτή το γεγονός πως οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη.

Κ. Αντωνόπουλος: Στρατηγικοί επενδυτές στις αποκρατικοποιήσεις

antonopoulosΤέλος, ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος CEO της Intralot σημείωσε ότι στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων έμφαση πρέπει να δοθεί στους στρατηγικούς επενδυτές, στη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μαζί με την εξωστρέφεια. Επίσης σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος αφελληνισμού της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ότι είναι ακριβή η χρηματοδότηση μέσω χρηματιστηρίου.

SHARE