Τι είπαν Τσίπρας, Μητσοτάκης, Καμμένος για δικαιοσύνη και Noor 1

Η συνομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor 1 βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε για πιέσεις στη δικαιοσύνη. Για τον Πάνο Καμμένο, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό:

Προφανώς ταυτίζεστε μαζί του και στην ασχήμια της δημόσιας εικόνας που εκπέμπει είπε και όπως κατήγγειλε ο πρωθυπουργός ταυτίζεται μαζί του. Τόνισε πως η συστηματική παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο τη δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική εκτροπή. Σας είχε ενημερώσει ο Π. Καμμένος για την επαφή του με τον ισοβίτη; ρώτησε τον πρωθυπουργό. Έχετε αποκτήσει ανοσία σε βαθιά αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, τόνισε.

Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε λόγο για πιέσεις στη δικαιοσύνη, δημόσια με πρωταγωνιστή τον Π. Πολάκη.

Είναι θεσμικά χυδαίος.

Είναι πολιτική σας απόφαση να καλύψετε τον αναπληρωτή υπουργό υγείας, είπε.

Οι αναρτήσεις του είναι τόσο γραφικές που θα μπορούσαν να αποδοθούν στον καύσωνα αλλά οι επιθέσεις στη δικαιοσύνη είναι πολύ σοβαρές.

«Οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα».

Θεσμική χυδαιότητα δεν είναι όταν κάποιος κάνει κριτική ακόμη και σε σεβαστές αποφάσεις – όσον αφορά την εφαρμογή τους- της Δικαιοσύνης.
Θεσμική αθλιότητα είναι οι φορολογική ασυλία, τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν πολιτικά κόμματα και εκδότες, οι μίζες της Siemens, το Ερρίκος Ντυνάν, το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής, απάντησε σε έντονο ύφος ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του.

«Αν συμβεί οτιδήποτε σε εμένα και την οικογένειά μου θα είστε ηθικοί αυτοργοί», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Ειδικότερα, για την υπόθεση Γιαννουσάκη ο Π. Καμμένος τόνισε:

«Θα σας πω τι έλεγα 21 λεπτά . Επιβεβαίωσε και επανέλαβε σε όσα αναφέρετε ο ίδιος στις 23/7/16 στον ανακριτικό υπάλληλο σε σχέση με εμπλοκή Μαρινάκη στην υπόθεση Noor 1. Τον κατηγορεί για εμπλοκή και για γνώση στο Noor 1. Εγώ τον υποχρέωσα τον Ιουλίου του 2015 να τα πει αυτά;  Yπήρχε θέμα πώλησης του ΔΟΛ το 2015;
Οι καταθέσεις είναι από τον Ιουλίου του 15 αυτές μου επανέλαβε και μου ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού δικαιοσύνης. Δεν ξέρω την εισαγγελέα δεν την έχω δει ποτέ στη ζωή μου δεν της έχω μιλήσει ποτέ. Έδωσε στοιχεία του λογαριασμού στα εμιράτα και τις κινήσεις του.  Αποδεικνύεται ότι του έβαζαν χρήματα συνεργάτες του Μαρινάκη» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος είχε έναν έντονο διάλογο με τον Μάκη Βορίδη, το οποίο κάλεσε να καταθέσει πρόταση μομφής η προανακριτική σε βάρος του.

Ο διάλογος Καμμένου – Βορίδη:

Βορίδης : Είμαι περήφανος για τη δουλειά μου.  Δεν υπήρξα ποτέ δικηγόρος του Μαρινάκη. Του Κουρτακη ναι. Να μην συγχέετε τα πρόσωπα μεταξύ τους.
Όταν ένας υπουργός μιλά με ισοβίτη για 21 λεπτά για υπόθεση ναρκωτικών και στη συνέχεια του στέλνει μήνυμα που του λέει αργεί θα έρθει και μετά εμφανίζεται εισαγγελέας για να πάρει κατάθεση και όταν μετά δημοσιεύονται συνομιλίες ανακριτικού υπαλλήλου που λέει στον ισοβίτη ότι πρέπει να καταδικαστεί ο Μαρινάκης για να μείνει ο Τσίπρας 10 χρόνια στην εξουσία .  Να μας πει αν γνωρίζει ο Καμμένος τον ανακριτικό υπάλληλο. Είστε απολογούμενος κ. Καμμένο και όχι κατήγορος.

Καμμενος:  Καταθέστε τώρα πρότασης μομφής ή προανακριτική.  Εάν έχετε τα άντερα καταθέστε την τώρα.

 

SHARE