“Τιμή μου και καμάρι μου που είμαι o γιός της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος” – Αποχωρεί με πίκρα ο Χριστόφιας

XRISTOFIAS DΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι αποχωρεί πικραμένος από την Προεδρία της Δημοκρατίας, γιατί  δέχτηκε ”σκληρές κριτικές και άδικες επιθέσεις, τόσες όσες δε δέχτηκε ποτέ κανένας προηγούμενος πρόεδρος ”.

Σε συνέντευξη τ6ου στην εφημερίδα ”Χαραυγή ”, όργανο του ΑΚΕΛ, ο Δημήτρης Χριστόφιας, αναφέρει ότι ήταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό το μίσος σε βάρος του , που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Πρόεδρος …είναι δολοφόνος.

” Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος, λες και η Προεδρία του Κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή ”.

Πρόσθεσε ότι όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δε χώνεψαν ποτέ ότι ” η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον Πρόεδρο, την Αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της ”.

Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερη του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι’ αυτό, αισθάνομαι ικανοποίηση ”, κατέληξε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

SHARE