ΤΤΕ: Πειθαρχικές κυρώσεις για τους βουλευτές μέλη του, αν ψηφίσουν το ασφαλιστικό

tee
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με σημερινή του ανακοίνωση, προειδοποιεί για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων στους βουλευτές μέλη του , στην περίπτωση που θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει το ΤΤΕ, προτίθεται να “διαπομπεύσει” όσα μέλη του-βουλευτές υπερψηφίσουν, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του τα ονόματα και τις φωτογραφίες του, “ώστε όλοι να τους θυμούνται”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αντιμέτωποι με τις κυρώσεις του ΤΤΕ θα βρεθούν ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, καθώς και οι Ν. Βούτσης, Θ. Φωτίου, Χ. Σπίρτζης, Σ. Φάμελλος και Α. Φλαμπουράρης- άπαντες μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΤΕ αναφέρει τα εξής:

“Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:

-Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο.

-Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών.

-Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης.

-Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος.

-Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο – και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.

-Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.

Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.

Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα”.

SHARE