ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξης – Δημεύεται το ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου [VIDEO]

tsoxatzopoulos-diki-660

Ξεκίνησαν να επιβάλλονται ποινές στον Άκη Τσοχατζόπουλο, αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε οκτώ χρόνια κάθειρξης. Παράλληλα του επέβαλε πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο πρώην υπουργός θα οδηγηθεί ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού για να εκτίσει την ποινή του.

Καταπέλτης η εισήγηση εισαγγελεα

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλου και μάλιστα ζήτησε την ενοχή του πρώην υπουργού, λέγοντας:

«Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου είναι η πλάνη. Πίστευε ότι δεν είχε υποχρέωση. Αυτός ο ισχυρισμός καταρρίπτεται από σειρά γεγονότων. Η διατύπωση του νόμου είναι σαφέστατη. Άλλωστε το επόμενο έτος δεν υποχρεούνταν να κάνει δήλωση πόθεν έσχες. Το ακίνητο της Κομνα Τρακα δηλώθηκε όταν αποκτήθηκε. Το 2004. Πολλά δε από τα χρηματικά ποσά δεν δηλώνονταν. Οι αξιόποινες πράξεις έχουν τελεστεί από τον κατηγορούμενο. Οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις. Να κηρυχθεί ένοχος».

Αυτό σημαίνει πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει τη μεγίστη των ποινών, δηλαδή 10 χρόνια κάθειρξη.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Την πόρτα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός απέφυγε να κάνει οιαδήποτε δήλωση προσερχόμενος στο Εφετείο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος για την υπόθεση των προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας, καλείται να λογοδοτήσει για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν: Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς.

SHARE