ΤΣΙΠΡΑΣ: Βάζει τέλος στα σενάρια εκλογών

download (2)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής τονίζοντας πως: “η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή, την οποία κι εφαρμόζει” βάζοντας με αυτό τον τρόπο τέλος στα σενάρια εκλογών.
Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας “ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος”. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, “ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας”. Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων. Εκτίμησε, δε, ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση.

SHARE