ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των κατηγουρουμένων για συμμετοχή στους “Πυρήνες της Φωτιάς”

TROMOKRATIA

(upd)Δύο εντάλματα σύλληψης εξέδωσε η αστυνομία σε βάρος ενός 23χρονου και ενός 22χρονου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι δύο νεαροί κατηγορούνται και για συνέργεια σε ληστεία σε υποκτάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας, κοντά στο Αμύνταιο, στις 28 Νοεμβρίου του 2012.

Οι δράστες είχαν αποσπάσει ποσό 110.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο νεαροί εμπλέκονται και στην ληστεία της Κοζάνης.

Εξάλλου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξήγαγε τη Δευτέρα έρευνες στα σπίτια στην Αθήνα των δύο εμπλεκομένων στις ληστείες.

Στη δημοσιότητα τα ονόματα

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία, -κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν την 15-02-2013 από τον Ειδικό Ανακριτή, δύο εντάλματα σύλληψης, με τα οποία κατηγορούνται – αναζητούνται για:

– ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και

– απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών τους κρίνεται ως απαραίτητο αναγκαίο μέτρο για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Πρόκειται για τους:

Α) ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟ Φοίβο του Γεωργίου και της Ουρανίας, ο οποίος γεννήθηκε την 22-03-1990 στην Αθήνα

Β) ΝΤΑΛΙΟ Ανάργυρο του Αθανασίου και της Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την 08-05-1991 στην Αθήνα.

 

SHARE