ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Νέα παράταση 20 ημερών για τον διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ

trainoseΚατά 20 ημέρες, για την 22α Ιουνίου,  παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαίου για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αρχικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν εκδηλώσει προ ημερών οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει και η κινεζική Cosco, η οποία υπέγραψε προ ημερών τη συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ. Ωστόσο, οι Κινέζοι δεν εμφανίστηκαν.

Οι Ρώσοι και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ φέρονται να έχουν ενημερώσει τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πως ενδέχεται να συνεργαστούν στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας.

 Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ανακοινώσει πως οι υποψήφιοι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές στις 31 Μαΐου. Ο προηγούμενος διαγωνισμός πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κηρύχθηκε άγονος εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος, αν και στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR. Μένει λοιπόν να αποδειχθεί πως αυτή τη φορά το αρχικό ενδιαφέρον κάποιου ομίλου θα μετατραπεί σε δεσμευτικό.

Εν τω μεταξύ, για τις 22 Ιουνίου μετατίθεται και η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την εταιρεία τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ).

SHARE