ΤΟΣΚΑΣ: 302 ευρώ κόστισε η πτήση με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Αίγιο!

201504291110106185

Με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας υποστηρίζει ότι το Δημόσιο επιβαρύνθηκε με 302 ευρώ για 2,7 ώρες πτήσης σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να πείσει ότι η VIP πτήση του κόστισε μόλις 302 ευρώ επιμένοντας ότι η μετάβασή του στο Αίγιο «προέκυψε ως έκτακτη και επείγουσα».

«Το κόστος καυσίμων της συγκεκριμένης πτήσης με ελικόπτερο τύπου Α/109 (το οποίο ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία) η οποία διήρκησε 2,7 ώρες, ανήλθε στο ποσόν των 302 ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Άμυνας απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη ενώ υποστηρίζει πως «καθ όλη την διάρκεια της πτήσης υπήρχε ετοιμότητα άλλων τριών ιπτάμενων μέσων για την εξυπηρέτηση τυχόν αναγκών διακομιδών».

Με την ίδια λογική που προσπαθεί να μας πείσει ότι σχεδόν τρεις ώρες πτήσης με ελικόπτερο κόστισαν στο Δημόσιο μόλις 302 ευρώ ο κ. Τόσκας επιμένει ότι η μετάβασή του στο Αίγιο «προέκυψε ως έκτακτη και επείγουσα, αφού προηγήθηκε συνεννόηση με τον κύριο υπουργό Εθνικής Άμυνας, διότι έπρεπε να συναντηθώ με ρωσική αντιπροσωπεία, η οποία ήδη βρισκόταν στο εργοστάσιο των ΕΑΣ ΑΒΕΕ και έδειξε ενδιαφέρον για επενδύσεις ή παραγγελίες. Η συνάντηση σκοπούσε στην ενημέρωση της εν λόγω αντιπροσωπείας, τόσο από εμένα προσωπικά, όσο και από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις δυνατότητας των ΕΑΣ προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας μας, στο πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας».

SHARE