Τ. Τ: Καταλήγει στο ΤΧΣ – Έχασαν τα λεφτά τους οι μέτοχοι, σώθηκαν οι θέσεις εργασίας

TAX TAM ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Πρόταση που να ικανοποιεί, δε φάνηκε. Στο ΤΧΣ έχουν έτοιμη την εναλλακτική λύση  ώστε να μην υπάρξει περεταίρω καθυστέρηση. Το ΤΤ σε good και bad bank και θα παραμείνει αυτόνομο κατά τα πρότυπα της Νέας Proton Βank. Οι 72 .000  μέτοχοι θα χάσουν τα λεφτά τους. Σώζονται όμως οι θέσεις εργασίας, που σήμερα ανέρχονται σε 3.220. Σημειώνεται ότι η πρόταση της ALPHA Bank διασφαλιζε 1500 θέσεις.

Τελευταία ενημέρωση: 11/01 20:00

Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) έληξε σήμερα Παρασκευή χωρίς να κατατεθεί καμία πρόταση, από τις τέσσερις τράπεζες που είχαν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές (Εθνική, Αlpha Bank, Eurobank και Attica Bank). Οι οριστικές ανακοινώσεις για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετατίθνται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι πληροφορίες από το ΤΧΣ αναφέρουν πως το Σαββατοκύριακο θα προσδιορισθούν σημαντικά θέματα του επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Η «πολύφερνη νύφη», το ΤΤ, “κινδυνεύει”  να μείνει χωρίς υποψήφιους μνηστήρες μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η τρόικα απέρριψε το αίτημα της Εθνικής για παράταση της διαδικασίας έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία Δημόσιας Πρότασης προς την Eurobank, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες η Εθνική να μην θελήσει να ξαναμπεί στη μάχη για τη διεκδίκηση του ΤΤ.

Από την πλευρά της η Αlpha Bank και με τη νέα βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε δεν διασφαλίζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων του ΤΤ. Αυτό σημαίνει πως είναι πιθανό να μην πάρει τελικά το ΤΤ. σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Alpha, του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος συνεχίζονται, αλλά ουδείς μπορεί να προδικάσει την έκβασή τους.

Όσον αφορά την Attica Bank, προσπαθεί να αποσπάσει το πράσινο φως από την κυβέρνηση για να καταθέσει προσφορά, ωστόσο το μέγεθός της αποτελεί μειονέκτημα στη διαδικασία για την απόκτηση του ΤΤ.

Υπό αυτές τις συνθήκες τραπεζικοί και κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν πως η διαδικασία πώλησης του ΤΤ μπορεί να μην προχωρήσει. Σε μία τέτοια περίπτωση θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Proton. Δηλαδή θα διασπαστεί σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και το υγιές κομμάτι θα αποτελέσει μία «νέα τράπεζα», η οποία θα λειτουργήσει αυτόνομα, έως ότου βρεθεί κάποιος να την πάρει

 

SHARE