Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ερευνούν οι τουρκικές Αρχές

vartholomeos

Όπως γράφει σήμερα η τουρκική Χουριέτ, οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για μια φερόμενη συνομωσία κατά του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η έρευνα ξεκίνησε καθώς εστάλη ένα γράμμα από την επαρχία του Καϊσερί της Κεντρικής Ανατολίας, υποστηρίζοντας ότι ο Πατριάρχης θα αποτελούσε στόχο απόπειρας δολοφονίας στις 29 Μαΐου, ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Ένας άνδρας με τα αρχικά S.A., κρατείται ήδη και οι αστυνομικές αρχές αναζητούν άλλους δύο.

Η έρευνα ξεκίνησε όταν έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα της Καισαρείας ανώνυμη επιστολή που αποκάλυπτε το σχέδιο. Στην επιστολή αναφερόταν ότι ο συλληφθείς πλέον Serdar A. και άλλοι δύο άντρες είχαν σχεδιάσει να δολοφονήσουν τον Βαρθολομαίο στις 29 Μαΐου. Αναφερόταν μάλιστα ότι οι τρεις άντρες βρίσκονταν ήδη στην Κωνσταντινούπολη θέτοντας σε εφαρμογή τα σχέδιά τους.

Ο ύποπτος που βρίσκεται υπό κράτηση αρνείται πάντως τις κατηγορίες, είπε πως βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί συγγενείς και πως δεν είχε καμιά πρόθεση ούτε σχέδιο να δολοφονήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάσθηκε στην εισαγγελία της Άγκυρας. Η έρευνα αποκάλυψε πως μια άλλη επιστολή είχε σταλεί σε εισαγγελείς το 2008, στην οποία αναφερόταν πως ο ίδιος άντρας σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

 

SHARE