Σφοδρές αντιδράσεις για τη μετακίνηση Θάνου στο Μαξίμου

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για τη μετακίνηση της Βασιλικής Θάνου στο Μαξίμου, μόλις μια εβδομάδα μετά τη λήξη της θητείας της στην προεδρία του Αρείου Πάγου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από τη μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Θάνου, είναι μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας.

Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτή την κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών. Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου.

Στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Η συνέχιση των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής.

Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».

Η αντίδραση του Στ. Θεοδωράκη

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωσή του για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού εξέφρασε την ανησυχία του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών.

Η πλήρης δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής: «Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή τη διάκριση των εξουσιών.

Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές -ευτυχώς λίγοι, ελπίζουμε-, που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία, κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στη δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί παλαιότερη πρότασή του που προέβλεπε την επιβολή απαγόρευσης σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν παρόμοια αξιώματα πριν το πέρας 3 ετών από την συνταξιοδότηση τους.

Τεράστιο σφάλμα, το οποίο στέλνει ένα πολύ κακό μήνυμα στην κοινωνία” χαρακτήρισε την τοποθέτηση της κ. Θάνου στη συγκεκριμένη θέση ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
“Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποφεύγει να δίνει την εντύπωση ότι εξοφλεί γραμμάτια. Δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται”, υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Τέλειο! Η Θάνου άμισθη Προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού

SHARE