Συντάξεις: Θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα

SYNTAXIOUXOIΗμερομηνία πληρωμής όλων των μηνιαίων συντάξεων, κύριων, επικουρικών και μερισμάτων των Ασφαλιστικών Οργανισμών που είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Η σύνταξη του Φεβρουαρίου,  θα καταβληθεί στις 31 Ιανουαρίου. Οι συνταξιούχοι που λάμβαναν τις συντάξεις τους στο διάστημα μεταξύ 21ης και 24ης ημέρας κάθε μήνα, θα περιμένουν τουλάχιστον μία εβδομάδα επιπλέον.

Μάλιστα, οι ασφαλισμένοι θα δουν μειώσεις στις συντάξεις που κυμαίνονται από 5% έως 20%. Ειδικότερα, το 5% θα φτάσουν οι περικοπές, όταν το άθροισμα κύριας και επικουρικής κυμαίνεται από 1000 έως 1500 ευρώ, το 10% για συντάξεις από 1501-2000 ευρώ, το 15% για ποσά από 2001-3000 ευρώ και το 20% για περιπτώσεις πάνω από 3001 ευρώ.

Επειδή οι μειώσεις ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου το ποσό της μείωσης για τη σύνταξη Ιανουαρίου -που δόθηκε το Δεκέμβριο- θα ισχύσει αναδρομικά και σε μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το ποσό. Έτσι, οι συντάξεις, οι οποίες θα καταβληθούν στις 31 Ιανουαρίου για τον μήνα Φεβρουαριο θα περιλαμβάνουν διπλή περικοπή. Δηλαδή θα έχουν ενσωματωμένες και τις νέες μειώσεις από 5% έως 20%, αλλά και το αναδρομικό ψαλίδι στη σύνταξη Ιανουαρίου που πληρώθηκε μέσα στον Δεκέμβριο.

SHARE