Συνεχίζεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Βελτίωση στην Κεφαλονιά

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο όπου από νωρίς το πρωί επιχειρεί ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Αντίθετα, καλύτερη είναι η κατάσταση στην Κεφαλονιά, όπου τρία μέτωπα βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Χθες συνεχείς ήταν οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα της Ζακύνθου, στον Αγαλά, το Γύρι, τα Λαγκαδάκια, τα Πηγαδάκια και τις Βολίμες, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ δεν υπήρχε συνδρομή από αέρος για κάποιες ώρες, λόγω των ανέμων που έπνεαν, φτάνοντας τα 6 μποφόρ αυτή τη στιγμή.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κήρυξε την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 12 και 13-08-2017.

Την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες και την εφαρμογή του σχεδίου “Ξενοκράτης” είχε ζητήσει ο δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς με έγγραφό του προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, κ. Νίκο Παπαθεοδώρου.

«Στόχος εμπρηστών η Ζάκυνθος»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, τόνισε ότι “φέτος η Ζάκυνθος είναι στόχος εμπρηστών, καθώς μόνο εχθές είχαμε 10 μέτωπα ανοιχτά, στη Βολίμα, το Βασιλικό, το Καλαμάκι, τον Αγαλά, τα Πηγαδάκια, το Γύρι, την Καλλιθέα, το Γαλάρο, τον Άγιο Λέοντα και το Σκουλικάδο”.

“Ο Δήμος Ζακύνθου και όλες οι υπηρεσίες είμαστε σε επιφυλακή, ενώ έχουμε καλέσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τα συμβούλιά τους να είναι και αυτοί σε επιφυλακή”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE