Συνελήφθη ο πρόεδρος του «Αγλαϊα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου για εκβιασμό – Τον διέγραψε η Ν.Δ

tompouloglouΔεν έχουν τέλος τα κρούσματα διαφοράς. Συνελήφθη από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». 

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν επ’ αυτοφόρω να λαμβάνει 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, απαιτούσε το συγκεκριμένο ποσό εκβιαστικά για τη συνέχιση σύμβασης που είχε συνάψει το νοσοκομείο με διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του Νοσοκομείου, μετά από διαγωνισμό.
Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Να παύσει άμεσα τον διοικητή του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα για εκβίαση κάλεσε το ομώνυμο ίδρυμα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Καλούμε το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Διοικητή και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας «πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», που συνελήφθη σήμερα.

Από το Γραφείο Τύπου του κόμματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

ΣΥΡΙΖΑ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΛΛΗΨΗ

Ως άκρως θετική χαρακτήρισε την σύλληψη και τη διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρη Τομπούλογλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Σε ανάρτηση του στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο κομματισμός και  η αναξιοκρατία αποτελούν τα χαρακτηριστικά που τροφοδοτούν την διαφθορά στο κράτος.

Ως εκ τούτου η σύλληψη και διαγραφή από τη ΝΔ του κ. Τομπούλογλου για χρηματισμό αποτελούν ένα ισχυρό πλήγμα στη διαφθορά.

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ
Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.
Προσπάθησε δύο φορές να εκλεγεί βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, στη Β΄ Αθηνών και συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος.

Από το 1989 έως το 1993 διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού”, ενώ την περίοδο 2005-2008 επανήλθε στο ίδιο νοσοκομείο ως μέλος του Δ.Σ. Το Σεπτέμβριο του 2012 εξελέγη πρόεδρος του Νοσοκομείου.

SHARE