Συναγερμός στο Αιγαίο – Απάτσι, Super Puma περιπολούν για να αποτρέψουν είσοδο Τούρκων πραξικοπηματιών

apatsiΣε συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να αποτραπεί είσοδος Τούρκων πραξικοπηματιών σε ελληνικό έδαφος. Στα Δωδεκάνησα περιπολούν ελικόπτερα Απάτσι, Super Pum και επίλεκτες μονάδες, προκειμένου να αποτραπεί μια «Αλεξανδρούπολη 2». 

Στρατιωτική πηγή βεβαίωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα από την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα ώστε να προστατευθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής απογειώθηκαν έξι «Απάτσι» καιμεταστάθμευσαν στην Κω, Ρόδο και στη Λέρο. Αυτά τα ελικόπτερα είναι που περιπολούν τούτες τις ημέρες επί 24ώρου βάσεως κατά μήκος της γραμμής των Δωδεκανήσων. Οι ίδια πηγή βεβαίωσε επίσης ότι παρατηρείται μεγάλη αεροπορική δραστηριότητα εντός του τουρκικού εναέριου χώρου από επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά F-16 προφανώς για τον εντοπισμό αντιφρονούντων

Εν τω μεταξύ χθες, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πληροφορία περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι “όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους”.

Νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι τουρκικά μαχητικά καταδιώκουν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Η εφημερίδα “Χουριέτ” πάντως, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ενημερώθηκε σχετικά με δύο ύποπτα σκάφη στα ανοιχτά της Σύμης και ότι στη συνέχεια τουρκικά μαχητικά έκαναν αναγνωριστική πτήση στην περιοχή από όπου και αποχώρησαν.

 

Νωρίτερα πληροφορίες έκαναν  λόγο για ομάδα πραξικοπηματιών, που κρύβονται ή βρίσκονται διασκορπισμένοι στην «Ντάτσα» (απέναντι από την Σύμη) και θα επιχειρήσουν ενδεχομένως να περάσουν στη χώρα μας. Στην περιοχή, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, περιπολεί η πυραυλάκατος «Βότσης», ενώ ελικόπτερα από αέρος συνεχίζουν να επιτηρούν τις όποιες κινήσεις καταγράφονται στο σημείο.
Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχολιάζοντας τις πληροφορίες  ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο. Οι ίδιες πηγές, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.

SHARE