Συνέδριο Ν.Δ.: Υπογραφές για ανοικτή καταμέτρηση ψήφων για την Π.Ε.

OXYGONO
Υποψήφια μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και σύνεδροι της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνουν υπογραφές με σκοπό να κατατεθεί αίτημα προς τον κ. Μητσοτάκη, μέσω του οποίου θα ζητείται να γίνει μια ανοικτή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων των μελών της Π.Ε..

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για ανοικτή και δημοκρατική καταμέτρηση.
Πρέπει να κάνουμε ένα κόμμα έτοιμο να αλλάξει το ίδιο και να αλλάξει και την πατρίδα μας. Να συγκρουστεί με πελατειακά δίκτυα και να φτιάξει μια κοινωνία αξιοκρατίας. Να μείνουμε μακριά από το κομματικό παρασκήνιο και να τελειώνουμε με την καμαρίλα, τις αντιδημοκρατικές πρακτικές των μηχανισμών.
Τα παραπάνω είναι μερικές από τις φράσεις του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Φράσεις που μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους.
Για αυτό το λόγο στη λογική της πλήρους διαφάνειας και των τολμηρών αλλαγών ζητάμε και θεωρούμε πως με μεγάλη χαρά θα δεχτεί ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να πραγματοποιηθεί ανοικτή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε :
Με το τέλος της ψηφοφορίας οι κάλπες σφραγισμένες να μεταφερθούν στη μεγάλη κεντρική αίθουσα. Να αποσφραγιστούν, να μετρηθούν οι σταυροί του κάθε υποψηφίου και μόλις ολοκληρώνεται η καταμέτρηση σε κάθε κάλπη, να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό δυνατότητα παρουσίας να έχουν είτε όλοι σύνεδροι είτε όλοι υποψήφιοι, καθώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα.
Με αυτόν τον τρόπο θα βάλουμε ένα τέλος στους ψιθύρους για εικονικές καταμετρήσεις, για ποσοστώσεις, για “γραμμές” και για “κλειστά δωμάτια” 4-5 ανθρώπων, που θα αποφασίσουν ποια θα είναι τελικά τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.
Είμαστε σίγουροι πως ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης που πρεσβεύει το νέο και διαφορετικό θα αποδεχτεί την ρηξικέλευθη πρότασή μας και πραγματικά το 10ο συνέδριο της ΝΔ, θα είναι στην πράξη, μια γιορτή δημοκρατίας δίνοντας οξυγόνο σε όλους.
Γιατί ειδάλλως φοβόμαστε ό,τι θα επιβεβαιωθεί η φράση του Στάλιν “σημασία δεν έχει ποιοι και τι ψηφίζουν, αλλά ποιοι μετράνε τις ψήφους”.

SHARE