Συζητείται το σ/ν περί κατάργησης ελάχιστης συμμετοχής του δημοσίου στις ΔΕΚΟ

(UPD) Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής του δημοσίου στις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ και τα λιμάνια στη Βουλή. H διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, θα προσέλθει την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλή

Η κατάργηση αφορά τις ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του ν. 3631/2008 (Α’ 6)» και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις.

 

Όπως τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή, κατά τη συζήτησή του, η προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων είναι ο κεντρικός άξονας του σχεδίου νόμου που σήμερα εξετάζουμε. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα και αποφασιστικά στη δημιουργία ασφαλούς επενδυτικού κλίματος, με απελευθέρωση των αγορών και την εγκαθίδρυση συνθηκών ανταγωνισμού για να πετύχουμε πολλαπλασιαστικά οφέλη σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας.

 

Επίσης, υπογράμμισε ότι «όπου κριθεί αναγκαίο, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει δημόσια εποπτεία στην αδιάκοπτη παροχή στους πολίτες των αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στις υποδομές εθνικής σημασία» και πρόσθεσε ότι «θα χρησιμοποιηθεί κάθε δικλείδα ασφαλείας και θα ενισχυθούν ρυθμιστικό πλαίσιο και αρχές για την εξασφάλιση της παροχής των αγαθών κοινής ωφέλειας, της καθολικότητας των υπηρεσιών, της λελογισμένης τιμολογιακής πολιτικής».

 

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, θα προσέλθει την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και θα ενημερώσει για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων 2012-2016. Αυτό μάλιστα αποτελεί και προαπαιτούμενη δράση για την καταβολή της επόμενης δόσης.

 

 

Η αιτιολογική έκθεση

SHARE