Συγκεχυμένες πληροφορίες για τη νέα τραγωδία στην Μεσόγειο

migration7081429472367
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αγνοούνται 400 Σομαλοί, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το βέβαιο είναι ότι είμαστε και πάλι ενώπιον μίας τραγωδίας στη Μεσόγειο, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία που είχαμε ανοικτά της Λιβύης». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι περιμένει περισσότερες πληροφορίες κυρίως από τις αιγυπτιακές αρχές.

Σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχοι στην Αίγυπτο, την Ιταλία και την Ελλάδα δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουν τα δημοσιεύματα ότι αγνοούνται πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δεν απάντησαν άμεσα σε ερωτήματα που τους απηύθυνε το Ρόιτερς, ενώ το λιμενικό σώμα της Ιταλίας, το οποίο συντονίζει όλες τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα ύδατα που χωρίζουν τις ιταλικές ακτές από αυτές της Λιβύης, ανέφερε πως δεν έχει καμιά πληροφορία περί ναυαγίου. Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι ανασύρθηκαν έξι σοροί χθες Κυριακή και ότι 108 μετανάστες διασώθηκαν από ένα μισοβυθισμένο λαστιχένιο πλεούμενο.

Το ελληνικό λιμενικό σώμα επίσης ανέφερε πως δεν έχει καμιά πληροφορία περί νέας τραγωδίας, ενώ δεν ήταν διαθέσιμος για δηλώσεις ο πρεσβευτής της Σομαλίας στην Αίγυπτο, τον οποίο επικαλέστηκε το BBC.

Στη Γενεύη, ένας εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο Ουίλιαμ Σπίντλερ, σημείωσε ότι «τα γραφεία μας στην Αίγυπτο, την Ιταλία και την Ελλάδα προσπαθούν να μάθουν περισσότερο για το συμβάν που αναφέρθηκε, αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε».

SHARE