Στο στόχαστρο τρομοκρατών το Euro2016;

paris-euro

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι η Ουκρανία συνέλαβε έναν Γάλλο με όπλα και εκρηκτικά, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία. Την σύλληψη επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της ουκρανικής συνοριοφυλακής, Ολεγκ Σλομποντιάν.

«Ναι, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που συνέβη, αλλά είναι η υπηρεσία SBU είναι αρμόδιες», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της συνοριοφυλακής. Η SBU, η μυστική υπηρεσία ασφάλειας της Ουκρανίας, η οποία επεμβαίνει όταν οι συλλήψεις αφορούν αλλοδαπούς, δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο 25χρονος Γάλλος φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατικό σχέδιο για επίθεση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Euro2016.

Ο άνδρας είχε στο όχημά του 100 κιλά εκρηκτικών, φυτίλια, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό M6. Το ίδιο κανάλι ανέφερε ότι ο Γάλλος επιχείρησε να περάσει λαθραία τα όπλα στην Γαλλία και συνελήφθη στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Σύμφωνα με το γαλλικό ειδησεογραφικό σάιτ DNA ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαΐου και εξακολουθεί να κρατείται από τις ουκρανικές αρχές. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχουν υποψίες ότι ο άνδρας επιχειρούσε να πάρει στην κατοχή του περισσότερα όπλα.

Το σάιτ 20minutes.fr περιγράφει τον άνδρα, ως έναν 25χρονο Γάλλο από την βορειοανατολική περιοχή της Λορένης, ο οποίος δεν ήταν γνωστός μέχρι σήμερα στην γαλλική αστυνομία. Σύμφωνα με το κανάλι M6, οι αρχές ερεύνησαν το σπίτι του Γάλλου και ανακάλυψαν συστατικά εκρηκτικής ύλης και ένα μπλουζάκι με τα σύμβολα μιας ακροδεξιάς ομάδας.

Πηγή: Euro2day

SHARE