Στα χέρια της Lamda Development το 100% του The Mall Athens – Επένδυση 200 εκατ. ευρώ

Στα χέρια της Lamda Development περνάει το 100% του The Mall Athens, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Ειδικότερα, η Lamda Development ανακοίνωσε ανακοινώνει ότι προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με την IRERE Property Investments Luxembourg», πρώην με την επωνυμία «HSBC Property Investments Luxemburg S.A.R.L», για τη μεταβίβαση από την IRERE και αγορά από την Εταιρεία 4.402.368 μετοχών εκδόσεως της εταιρεία «Lamda Olympia Village Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Ακινήτων», οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 50% του μετοχικού κεφαλαίου της LOV.

Σημειώνεται ότι η Irere είχε αποκτήσει το ποσοστό στην εταιρία που κατέχει το The Mall πριν από χρόνια και τώρα άσκησε τη σχετική option που είχε για επιστροφή του 50% στην Lamda.

Η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και εφόσον συμφωνηθεί η επέκταση της δανειακής σύμβασης της LOV για τουλάχιστον τρία επιπλέον έτη.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Εταιρεία θα κατέχει πλέον το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της LOV, στην οποία ανήκει το Εμπορικό Κέντρο «The Mall Athens».
Σημειώνεται, ότι η συνολική αξία αποτίμησης του «The Mall Athens» διαμορφώνεται σε €381,2 εκ.

O Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου ανέφερε:

“Η επένδυση αυτή ύψους σχεδόν €200 εκατ., αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη τόσο στρατηγικά όσο και οικονομικά για την LAMDA Development, σηματοδοτώντας τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τη Värde Partners.

Η απόκτηση του 100% του The Mall Athens, το οποίο απασχολεί 2.500 εργαζομένους, διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα και φιλοξενεί πάνω από 11.000.000 επισκέπτες το χρόνο, είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της χώρας και αποτυπώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στις μακροχρόνιες προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.

Να σημειωθεί ότι η LAMDA Development, εν μέσω κρίσης, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις €0,5 δισ., στηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την απασχόληση και την οικονομία σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα”.

SHARE