ΣΤΟΠ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΧΑ ΒΑΖΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Untitled

[UPD] Τη σύλληψη ακόμα και εν ενεργεία βουλευτών, μέσω της κίνησης αυτόφωρης διαδικασίας, σε περίπτωση που δημοσιοποιηθεί εκ νέου παράνομο υλικό, διέταξε την Δευτέρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, και εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να έχει στην κατοχή της κι άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Η κ. Κουτζαμάνη επικαλείται μάλιστα εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που είχε εκδοθεί σε ανύποπτο χρόνο το 2012, για τη δυνατότητα σύλληψης μελών της Βουλής σε περιπτώσεις διάπραξης κακουργημάτων.

Παράλληλα, η κ. Κουτζαμάνη ζήτησε να αξιολογηθούν δημοσιεύματα που της απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την επίμαχη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη προκύπτει άσκηση βίας και εκβιασμών σε βάρος μελών της κυβέρνησης και πολιτικών προσώπων.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Στην “αντεπίθεση” η κυβέρνηση για τα βίντεο της ΧΑ – Αναφορά Δένδια στην εισαγγελέα του Α.Π.

Αναφορά με δημοσιεύματα σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή βίντεο από μέλη της Χρυσής Αυγής απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Στη συνοδευτική του επιστολή ο κ. Δένδιας ζητεί από την κ. Κουτζαμάνη να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημόσιου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κυρία Εισαγγελεύ,

Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω – ενδεικτικά προσκομιζόμενα – δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της «Χρυσής Αυγής» (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού.

Με τιμή,
Νίκος Δένδιας
Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη».

SHARE