“Στα χαρακώματα” Τσίπρας – Βενιζέλος – Αβραμόπουλος για τα υποβρύχια

veni tsiprasΤον Ασκό του Αιόλου άνοιξε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ζητά εξεταστική για τα υποβρύχια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον πρόεδρο του ΣυΡιζΑ, ενώ άφησε και  εντονότατες αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για τη στάση που κράτησε, απαντώντας το πρωί στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα περί του θέματος των υποβρυχίων.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον κ. Τσίπρα ότι «έχει ενσωματώσει στους κόλπους τού κόμματός του την ομάδα Τσοχατζόπουλου, υιοθετώντας έτσι τα συμφέροντα που έχουν θιγεί από την ακύρωση των αμαρτωλών συμβάσεων που ο ίδιος είχε προχωρήσει».

«Όταν μιλάμε για το μέτωπο με τον ναζισμό και τη βία, δεν μπορεί να έχουμε ίδιο μέτωπο με την κυβερνητική πολιτική. Δυστυχώς, έγινε το ίδιο και σήμερα, όπου εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας με συνομιλητή τον Αβραμόπουλο και επανέλαβε τα όσα έχει πει για την ιστορία του Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά επιχειρήματα για τον νόμο του 2010. Νόμο και όχι σύμβαση, που ψηφίστηκε από τη Βουλή για να δώσει τέλος σε μια κατάσταση αδράνειας ετών από το 2004-2009. Αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο, είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση και υποστήριξη των αρχικών αμαρτωλών συμβάσεων για τα υποβρύχια. Όπως έχει ενσωματώσει στους κόλπους του την ομάδα Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθετεί συμφέροντα που έχουν θιγεί, γιατί ακυρώθηκαν οι αμαρτωλές συμβάσεις τους. Τόσο απλά και τόσο καθαρά», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο κ. Αβραμόπουλος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός κι εγώ έχουμε δώσει αυστηρές οδηγίες, να δοθεί οριστική απόλυτη ριζοσπαστική λύση με έγκριση της Βουλής στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις. Ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα. Όμως, η χυδαιότητα, η συκοφαντία η εκπροσώπηση ύποπτων συμφερόντων, υπονομεύει το ενιαίο δημοκρατικό εθνικό μέτωπο».

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «αυτό που συνέβη το 2010, ήταν να προστατευτούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου και να αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο τον Παπανικολή και την κυριότητα των τεσσάρων υποβρυχίων» και ότι από τον Ιούνιο του 2011 έως σήμερα υπάρχει μια αδικαιολόγητη παράταση εκκρεμότητας που είναι βλαπτική για το Δημόσιο.

Η απάντηση του ΣυΡιζΑ

Στον κ. Βενιζέλο, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣυΡιζΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε λόγο για «εκνευρισμό και επιθετικότητα του προέδρου του ΠαΣοΚ», που δεν οφείλεται τόσο στην ερώτηση του κ. Τσίπρα.

«Οι θέσεις που έχουμε παγίως, είναι πως και η σύμβαση Τσοχατζόπουλου ήταν σκανδαλώδης και δεν τη στηρίξαμε εμείς, αλλά σύσσωμο το ΠαΣοΚ, αλλά και ο νόμος Βενιζέλου συνεχίζει τη σκανδαλώδη κατάσταση και την επιτείνει. Δεν τον ενόχλησαν αυτά, αλλά η απάντηση του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησης, του κ. Αβραμόπουλου. Της κυβέρνησης, που είναι αντιπρόεδρος ο κ. Βενιζέλος, που άφησε εντελώς εκτεθειμένη την πολιτική Βενιζέλου το 2010. Η συμφωνία Βενιζέλου με την ανύπαρκτη Αμπού Ντάμπι Μαρ και τον ανύπαρκτο επενδυτή, είναι η μήτρα αυτού που εμφάνισε ο κ. Βενιζέλος ως μετεωρολογικά φαινόμενα. Η ομιλία Βενιζέλου μου θύμισε την παροιμία “εκεί που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι”», σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

 Τσίπρας: Ζητά εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια

Την κατάθεση, άμεσα, πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας νωρίτερα την Βουλη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για τεράστιο πολιτικό, οικονομικό και εξοπλιστικό σκάνδαλο που πρέπει να διευρυνθεί.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας, όμως αφήστε τους υπαινιγμούς γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία Εξεταστική Επιτροπή. Είναι τόσο καθαρή η θέση της σημερινής κυβέρνησης που δεν την φοβίζει τίποτα. Ελπίζω, το μήνυμά σας να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση» ήταν η άμεση απάντηση του υπουργού ‘Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

«Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες που δεν σας βαραίνουν προσωπικά. Βαραίνουν όμως την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε. Το 2010 η σύμβαση που υπεγράφη από τους τότε υπουργούς Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου όχι μόνο δεν διευκόλυνε να φύγουμε από αυτόν τον βρώμικο αγωγό, αλλά αυτός ο αγωγός δεν έκλεισε, δεν αποστειρώθηκε αλλά συνέχισε να ρέει» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Στη σύμβαση του 2010 που φέρει τη σφραγίδα Βενιζέλου Παπακωνσταντίνου υπάρχει οσμή σκανδάλου. Πρέπει να εξετάσουμε πλήρως την υπόθεση. Δεν είναι μόνο ο κ. Τσοχατζόπουλος το πρόβλημα της διαπλοκής και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος στη χώρα».

SHARE