Σταθάκης: Όχι σε νέες ιδιωτικοποιήσεις

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÔÏÕ Ó×ÅÄÉÏÕ ÍÏÌÏÕ ÔÏÕ ÕÐ. ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ ÃÉÁ ÔÁ ÕÐÅÑ×ÑÅÙÌÅÍÁ ÍÏÉÊÏÊÕÑÉÁ / ÓÔÁÈÁÊÇÓ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
Ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Σταθάκης συναντήθηκε με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ κι επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Κίτμερ για τις προτεραιότητες του υπουργείου δίνοντας έμφαση στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ, καθώς και στις ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις. Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου είναι η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης για τον τομέα των υποδομών ενώ τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού της νομοθεσίας σχετικά με τη χορήγηση κονδυλίων και επιδοτήσεων.

Ο Βρετανός Πρέσβης παρουσίασε στον κ. Σταθάκη το πλαίσιο των Βρετανικών επενδύσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού, των φαρμάκων και των υποδομών. Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα προσκαλέσουν ουσιαστικά και νέους επενδυτές τόσο στους παραπάνω τομείς όσο και στον τομέα της ενέργειας. Ο κ. Κίτμερ αναφέρθηκε επίσης στη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας και στη σταθερή σχέση του Λονδίνου με τον Πειραιά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις,ενώ σε σχέση με την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ εξήγησε στον Βρετανό αξιωματούχο ότι θα επανεξεταστεί, τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση ο διεθνής οργανισμός παρέχει στη χώρα μας τεχνογνωσία σχετικά με την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

SHARE