Σοφία Μύτιλη: Το τηλεοπτικό κοινό μπούχτισε από μεσήλικες παρουσιαστές


Η Σοφία Μύτιλη ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής «Kontra live» στο Kontra Channel μέσα από την οποία στοχεύει να ανταποκριθεί «στις ανάγκες και στα αδιέξοδα των συμπολιτών μας», όπως και η ίδια δηλώνει. Αν και σπούδασε οικονομικές επιστήμες, το 2010 ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα από το νεοσύστατο τότε Κontra channel. Το «βάπτισμα του πυρός» έγινε λίγους μήνες αργότερα στην εκπομπή «Οικονόμος» την οποία παρουσίαζε με την αδελφή της Ευδοκία και αργότερα με την εκπομπή «Kontra live». Σύμφωνα με τη Σοφία Μύτιλη «Οι θεωρητικές οικονομικές μας βάσεις σε μια εποχή βαθύτατης οικονομικής κρίσης, ανέχειας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, ήταν το έναυσμα για να προχωρήσουμε σε ένα άλλο επίπεδο τηλεοπτικής δημοσιογραφικής αναζήτησης. Ο κόσμος «αγκάλιασε» με θέρμη την εκπομπή kontra live γιατί προσπαθούμε με την συνδρομή ειδικών συνεργατών (οικονομολόγων εργατολογων, νομικών συμβούλων κτλ) να δίνουμε κάποιες αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του».

Η δημοσιογράφος υποστηρίζει πως απαραίτητα προσόντα για την «επιβίωση» στην τηλεόραση είναι «το ήθος, η σωστή ενημέρωση, η αντικειμενική πληροφόρηση, η ειλικρίνεια και η αμεσότητα με τους τηλεθεατές. Επιπλέον ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει παιδεία και να χειρίζεται σωστα την ελληνική γλώσσα». Δεν διστάζει μάλιστα να δηλώσει πως κατά τη γνώμη της «το τηλεοπτικό κοινό «μπούχτισε» από κάθε λογής “τηλεπαραθυράκηδες” που έχουν άποψη επί παντός επιστητού… και από μεσήλικες παρουσιαστές που πρέπει κάποια στιγμή να συνταξιοδοτηθούν!».

Η κρίση άλλαξε τη ματιά της καθώς εκτιμά πως «σε μια περίοδο βαθειάς κοινωνικοοικονομικής και πολιτικής κρίσης οι δημοσιογράφοι γινόμαστε δέκτες πολλών μηνυμάτων και αιτημάτων του κόσμου. Εμείς, ως εκπομπή, μεταφέρουμε την οργή του λαού που ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, των άγριων περικοπών και μέτρων λιτότητας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, σε κάθε περίπτωση κάνουμε αντίσταση στην αγορά των media. Η εκπομπή “kontra live” είναι μια εκπoμπή «κόντρα» στα τηλεοπτικά παράθυρα της διαπλοκής και των συναλλαγών, είναι μια εκπομπή ελπίδας, εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια ανθρωπιστική κρίση».

Οσο για την καχυποψία του κόσμου απέναντι σε πολλούς συναδέλφους της η άποψή της είναι πως «Πολλοί δημοσιογράφοι, «παπαγαλάκια της εξουσίας» αντιμετωπίζουν τους τηλεθεατές ως «ιθαγενείς» και τους πουλάνε «καθρεφτάκια» αντί για σωστή ενημέρωση και αντικειμενική πληροφόρηση. Δικαίως ο κόσμος τους απαξιεί και λοιδορεί την τηλεοπτική υποκρισία και τους εκπροσώπους της».

SHARE