Σε…πάνες κρύβουν τα χρήματά τους οι Γερμανοί! Εθνικό σπορ η φοροδιαφυγή

panes Η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό σπορ, καθώς και οι συμπαθείς Γερμανοί επιδίδονται σε αυτό, ειδικά μετά τις αλλαγές στο τραπεζικό απόρρητο.

Οι Γερμανοί που χρησιμοποιούσαν τις ελβετικές για να φοροδιαφεύγουν επαναπατρίζουν τα κεφάλαιά τους και τα κρύβουν στα πιο απίθανα μέρη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

«Βρήκαμε έναν 71χρονο άνδρα ο οποίος φορούσε γυναικείο κορσέ στον οποίο είχε κρύψει 150.000 ευρώ» δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg, o Markus Ueckert, εκπρόσωπος των τελωνειακών αρχών της Loerrach, μίας εκ των τριών πόλεων στα σύνορα της Γερμανίας με την Ελβετία. «Σε μία άλλη περίσταση, ένας άνδρας είχε δύο πάνες ακράτειας με κρυμμένα 140.000 ευρώ».

«Υπάρχουν τακτικά άνθρωποι που φορούν μία ζώνη με κρυμμένα χρήματα ή τα βάζουν ακόμη και στο εσώρουχό τους» εξηγεί ο Herald Gabele, εκπρόσωπος της περιφέρειας Singen.

Η φοροδιαφυγή στη Γερμανία είναι ένα από τα καυτά θέματα συζήτησης και στην προεκλογική μάχη της Γερμανίας, με τον Peer Steinbrueck να επικρίνει έντονα την στάση της Ελβετίας. «Δεν έχω πρόβλημα να βάλω το ιππικό για να πολεμήσει τις φορολογικές απάτες και τη φοροδιαφυγή» δήλωσε.

SHARE