«Σήμα κινδύνου» από το IIF – Αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους

IIF«Σημαντικούς» κινδύνους εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η οικονομία της Ελλάδας, παρά τη μερική εκταμίευση της δόσης του δανείου που έχει συνάψει με τους διεθνείς πιστωτές της, προειδοποιεί σήμερα το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) σε έκθεσή του.

«Με την κοινωνική συνοχή να τίθεται σε δοκιμασία με τα νέα μέτρα λιτότητας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν κατά του σχεδίου δανεισμού από την ΕΕ και το ΔΝΤ παραμένουν σημαντικοί» και οι αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του χρέους «θα παραμένουν» χωρίς μία επιστροφή στην ανάπτυξη, εκτιμά στην ίδια έκθεση το ινστιτούτο που αντιπροσωπεύει της μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο.

Στην έκθεσή του, το IIF εκθέτει τις αμφιβολίες του για τα ευεργετικά αποτελέσματα της επιχείρησης επαναγοράς του ελληνικού χρέους, που πρόσφατα υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση της Αθήνας με στόχο τη μείωση της αβυσσαλέας διάστασής του και να εξασφαλίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές.

«Οι αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του χρέους θα διατηρούνται όσο η ανάπτυξη δεν επιστρέφει», υπογραμμίζει το Ινστιτούτο, που εκπροσωπεί 470 τραπεζικά ιδρύματα ανά τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

SHARE