Σάλος με τον Βορίδη – Απειλείται η σταθερότητα της κυβέρνησης

andreasΑκόμα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αδειάζει τον Μάκη Βορίδη για την επίθεσή του κατά του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος  αντιδρά και το ΠΑΣΟΚ «βράζει».

Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να «βράζει» και μετά τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου χθες, για την επίθεση Βορίδη αλλά και για τον λόγο της ταυτόχρονης αγιοποίησης όλων των αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κατά γενική ομολογία είναι ο υπ’αριθμόν ένα υπεύθυνος για την οικονομική καταστροφή της χώρας.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος διακρίνεται για τη ντομπροσύνη και την αποφασιστικότητά του στις δύσκολες στιγμές, οφείλει να μαζέψει στελέχη τύπου Βορίδη.

Η δήλωση Βενιζέλου

Ο Μάκης Βορίδης, δεν  βοηθάει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του, ούτε τη χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάποιες μεμονωμένες δηλώσεις μπορούν να απειλήσουν την πολιτική σταθερότητα που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, με τον σχηματισμό της δικομματικής κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με την επίτροπο Μαρία Δαμανάκη.
«Η πολιτική σταθερότητα είναι ένα αγαθό που το αντιλαμβάνονται και το αποζητούν όλοι οι Έλληνες. Γι’ αυτό και όσοι δεν επικρότησαν ρητά, στην πραγματικά σιωπηρά κατανοούν πόσο σημαντική ήταν η απόφαση που πήραμε να συγκροτήσουμε την κυβέρνηση αυτή και να πορευτούμε με σταθερότητα, προοπτική, συναίνεση. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και υπονομεύει τις ψυχολογικές ή συμβολικές προϋποθέσεις σταθερότητας, πλήττει την καρδιά του δημοσίου συμφέροντος και δεν βοηθάει ούτε τον εαυτό του, ούτε το κόμμα του, ούτε τη χώρα».

Όπως έχει μεταδώσει το bankwars, τα κόμματα έχουν την αυτονομία τους, την παράδοση  και τις αρχές τους. Άλλο το ΠΑΣΟΚ και άλλη η ΝΔ. Αλλά το να θίγει, σημαίνων στέλεχος του ενός, τη “σημαία” του άλλου, όταν αυτά τα κόμματα συγκυβερνούν, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. Το θέμα της “επίθεσης” Βορίδη από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στον Ανδρέα Παπανδρέου με την ταυτόχρονη ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κυρίως του ανηψιού ΚΩΣΤΑ που και οι πέτρες γνωρίζουν το καταστροφικό του έργο στην Οικονομία, δεν είναι ένα ¨θεματάκι” που μπορεί να το “καταπιεί” εύκολα το ΠΑΣΟΚ. Τι άραγε απαντά στα παρακάτω ο “Αντιπρόεδρος” Βενιζέλος;

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.

Παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους». Επιπλέον, έκανε λόγο για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση με την αριστερά.

«Θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νάματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλη, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά» συνέχισε και επισήμανε πως για να πετύχει οριστικά η ανάκαμψη και η ανάπτυξη προϋπόθεση είναι μια μεγάλη ιδεολογική νίκη και μια μεγάλη ιδεολογική ήττα.

«Ήττα της αριστεράς και νίκη της παράταξής μας» σημείωσε.

 

SHARE