ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΛΕ-ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ: Ο «κοπή τη πίτα» πιάστηκε με δύο βαλίτσες ασήμι…

f1sel5Σάλο προκάλεσε η είδηση της σύλληψης του κοσμηματοπώλη-παρουσιαστή Τζον Μπέιλι, ο οποίος ήταν έτοιμος να ταξιδέψει στο εξωτερικό, φορτωμένος με 185 κιλά ασήμι! Γνωστός και από την τηλεοπτική του ατάκα «το κοπή τη πίτα», που έμεινε στην… ιστορία και έγινε μέχρι και ομάδα στο Facebook, ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τη στιγμή που -κουβαλώντας δύο υπέρβαρες βαλίτσες γεμάτες καθαρό ασήμι- ετοιμαζόταν να περάσει τον έλεγχο προκειμένου να επιβιβαστεί στην πτήση για Βηρυτό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, οι δύο βαλίτσες όμως, που με δυσκολία μπορούσε να τις σηκώσει, προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση στην υπάλληλο, η οποία του ζήτησε να ζυγίσει τις αποσκευές πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Κι αυτό διότι, όταν μια αποσκευή ξεπερνά τα 80 κιλά, τότε επιβάλλεται να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες. Ετσι ο κοσμηματοπώλης αναγκάστηκε να ανοίξει τις βαλίτσες προκειμένου η Ασφάλεια του Αεροδρομίου να δει τι περιείχαν. Και η αποκάλυψη θάμπωσε τους πάντες! Ράβδοι από καθαρό ασήμι, βάρους 185 κιλών, δεν είναι κάτι που συναντά κανείς συχνά. Αμέσως οι άντρες του ΣΔΟΕ ζήτησαν από τον παρουσιαστή και ιδιοκτήτη της ομώνυμης εταιρείας κοσμημάτων John Jbeili, που πουλά τα προϊόντα της μέσω της τηλεόρασης αλλά και μέσω Διαδικτύου, να τους δώσει όλα τα απαραίτητα παραστατικά και έγγραφα προκειμένου να δουν αν το ασήμι θα έβγαινε νόμιμα από τη χώρα. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες από τις διωκτικές αρχές, ο Τζον Μπέιλι δεν είχε τίποτα πάνω του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ το ασήμι δεσμεύτηκε. Η περιπέτειά του γνωστού κοσμηματοπώλη σημειώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, αλλά έγινε γνωστή μόλις χθες. Οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πού θα κατέληγαν και σε ποιους οι ράβδοι με το πολύτιμο μέταλλο.

«Δεν είμαι κρατούμενος»

Η «Espresso» επικοινώνησε χθες με τον Τζον Μπέιλι προκειμένου να δώσει τη δική του εξήγηση σχετικά με την υπόθεση. Φανερά ταραγμένος, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του. «Δεν έχω συλληφθεί ποτέ και δεν μου έχουν κατασχέσει ποτέ κανένα εμπόρευμά μου. Ταξιδεύω συνέχεια. Τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια έχουν γίνει δεύτερο σπίτι μου. Κουβαλάω πάντα πολύτιμα μέταλλα, κοσμήματα, και είμαι τυπικός. Οι αποσκευές μου ελέγχονται κάθε φορά χωρίς να φέρω καμία αντίρρηση, καθώς δεν έχω τίποτα να κρύψω. Είμαι νόμιμος, είμαι επαγγελματίας και φροντίζω να κάνω καλά τη δουλειά μου» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταφορά εμπορεύματος. Η εμπλοκή του ονόματός μου δεν γνωρίζω πώς έγινε. Πάντως δεν είμαι κρατούμενος. Είμαι ελεύθερος και μάλιστα σήμερα θα βγω κανονικά στην τηλεόραση να κάνω την εκπομπή μου». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο γνωστός κοσμηματοπώλης δεν ήταν ο μόνος που προσπάθησε να βγάλει παράνομα στο εξωτερικό πολύτιμα μέταλλα. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, έχουν εντοπιστεί περίπου τριάντα πέντε υποθέσεις, ενώ οι έρευνες έχουν ενταθεί σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

SHARE