ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗN ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

vasilis_valamvanosΤην ώρα που στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τους βουλευτές να λένε από το βήμα της Βουλής απίθανα πράγματα, στην Ουάσινγκτον κρίνεται πιθανότατα το μέλλον της επόμενης γενιάς των Ελλήνων.

Οι δανειστές μας αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει καταγράψει η ελληνική οικονομία, ωστόσο τα διαφορετικά συμφέροντα Ευρωπαϊκής Ένωσης  και Αμερικής (ΔΝΤ), στέκονται εμπόδιο στην προσπάθεια να βρεθεί άκρη με το χρέος, μέσω μιας λύσης η οποία θα οδηγήσει την Ελλάδα στην επόμενη ημέρα της κρίσης.
imf mauroΤην ώρα που συμβαίνουν αυτά λοιπόν στην αμερικανική πρωτεύουσα , ζούμε την καλύτερη εποχή του ελληνικού καφενείου.
Στη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όσοι έχουν την υπομονή να παρακολουθούν, έχουν ακούσει τα πιο απίθανα πράγματα:
  1. Επανήλθε από το πουθενά το θέμα της διαπλοκής, των οικογενειών που κάνουν κουμάντο, των νταβατζήδων και του Μπαϊρακτάρη
  2. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές που από τη μια δεν θέλουν να φανούν μνημονιακοί και από την άλλη  δεν θέλουν εκλογές, γιατί ξέρουν, οι περισσότεροι,  ότι δεν θα βρουν ούτε την ψήφο της μάνας τους στην κάλπη, εφηύραν το σλόγκαν «κυβέρνηση ειδικού σκοπού». Θέλουν λοιπόν για να συνεχίσουν να κρατάνει την καρέκλα μέχρι το 2016, να φύγουν Σαμαράς και Βενιζέλος, να μη γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και οι τρεις μαζί να συμφωνήσουν να βρουν έναν πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου, που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας τα επόμενα δύο χρόνια!
Η φράση «απέραντο φρενοκομείο» του Κ. Καραμανλή είναι λίγη μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν, αλλά σήμερα είναι και επίκαιρη καθώς γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας και αρκετοί από τους βουλευτές είναι προφανές ότι θα τη γιορτάσουν με τις ατάκες τους στη Βουλή.
Οι Έλληνες θα παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον τις ομιλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου και φυσικά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  Αλέξη Τσίπρα, με την ελπίδα ότι τουλάχιστον αυτοί δεν θα ακολουθήσουν τον δρόμο του… ψυχιατρείου, που ακολουθούν αρκετοί βουλευτές, όχι μόνο ανεξάρτητοι, αλλά και ενταγμένοι στα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
SHARE