ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ (καιρό είχαμε…) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΕΙΡΑΓΜΑ» ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ

EIDIKO DIKASTHRIO Στη Βουλή θεωρείται περισσότερο από σίγουρο ότι θα συγκροτηθεί τελικά προανακριτική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ με την αφαίρεση των ονομάτων των εξαδέλφων του παιδιών και γαμπρών του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Όμως, ταυτοχρόνως, η ίδια συζήτηση διχάζει τους συνταγματολόγους καθώς οι μισοί υποστηρίζουν ότι το όποιο ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει ήδη παραγραφεί καθώς έχουν πραγματοποιηθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις -τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012- από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εικάζεται ότι έχει τελέσει το αδίκημα, καθώς η λίστα παρελήφθη από αυτό το 2010 και ο ίδιος είχε τη λίστα στα χέρια του έως τον Ιούνιο του 2011.

Την ίδια ώρα, οι άλλοι μισοί συνταγματολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής καθώς η Βουλή που προήλθε από τις εκλογές του Μαΐου του 2011 ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ καθώς δεν προέκυψε από αυτήν κυβέρνηση και απλώς εξέλεξε προεδρείο.

Σίγουρα η προανακριτική επιτροπή θα συγκροτηθεί και θα καταλήξει σε πόρισμα. Σε περίπτωση δε που καταλήξει στην παραπομπή προσώπου ή προσώπων στο Ειδικό Δικαστήριο τότε θα συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί για το ενδεχόμενο παραγραφής. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο σκηνικό είχε στηθεί και για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, αλλά η δίκη δεν έγινε ποτέ λόγω της παραγραφής.

SHARE