Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΙΟΥ: Δεν επείγει το θέμα του ελληνικού χρέους – Χρησμός για συντάξεις

schaeuble newΜη επείγον χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, απαντώντας εμμέσως στον αμερικανικό ομολόγό του, Τζακ Λιού.

«Η συζήτηση για το χρέος δεν επείγει αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίς, προσθέτοντας ότι η τόνωση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο πιεστικά θέματα.

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό σύστημα, υποστήριξε την ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών μέτρων , σε περίπτωση απροθυμίας της Αθήνας να περικόψει τις συντάξεις.

«Εάν δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμών στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, τότε θεσμοί και κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστούν, προκειμένου από κοινού να βρουν εναλλακτικά μέτρα,  κάτι άλλο αντ’ αυτού»» τόνισε ο Σόιμπλε,  δημιουργόντας πολλά ερωτηματικά για το τι ακριβώς εννοεί, ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ…”ΑΛΛΟ”.

Ο κ.Σόιμπλε πάντως, επέμεινε πως «πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος της Αθήνας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές τον Απρίλιο».

 

Διαβάστε επίσης: 

Τζακ Λιού: Το ΔΝΤ δεν θα δώσει νέα δάνεια στην Ελλάδα χωρίς ελάφρυνση χρέους

SHARE