Σε εξέλιξη οι έρευνες για την γιάφκα των “Πυρήνων”

TROMOKRATES EIKOSAXRONOI upd: Συνεχίζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μετά τον εντοπισμό του κρησφύγετου στο Χαλάνδρι. Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει για ένα ακόμη διαμέρισμα, που κατά τις πληροφορίες εμφανίζεται ως φορολογικό γραφείο, ενώ ερευνά και για τον οπλισμό της οργανώσης, καθώς αυτός δεν εντοπίστηκε στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου. Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται μια σακούλα, η οποία κατά τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής μπορεί να συνδέει τους τέσσερις συλληφθέντες της Κοζάνης με την επίθεση στο Mall.

 

Φύλλο και φτερό έκαναν τη γιάφκα στο Μαρούσι – Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα ανακοίνωση της αστυνομίας, στο διαμέρισμα βρέθηκαν ένα κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, 19 καψύλλια χρώματος καφέ, μια φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ φιαλίδια βουτανίου, τρία κράνη μοτοσικλετιστή (δύο λευκά και ένα μαύρου χρώματος) καθώς και δύο παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν οκτώ διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού, διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πολυμηχανήματα, μια συσκευή πλαστικοποίησης, ένας υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick), ένας πλαστικός αντάπτορας, μία κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, δύο κενές θήκες κιθάρας, δύο νάϊλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος, διάφορα ειδή ρουχισμού καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων (hands free , μπαταριές κ.λπ.).

“Αιχμάλωτος πολέμου” δηλώνει ο Ρωμανός

Αιχμάλωτος πολέμου δήλωσε ο συλληφθείς για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός στην απολογία του, ενώ  υποστήριξε πως τα κίνητρα του ήταν πολιτικά.

Επίσης, μέσω του δικηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση έκανε γνωστό πως δεν θα υποβάλει μήνυση για κακοποίηση και ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς.
«Τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίηση μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Αποδέχομαι την ληστεία και τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσει πολιτική μου δήλωση, γιατί μόνο εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και κανένας άλλος», ανέφερε ο Ρωμανός.

Ξύλο μετά…μουσικής στα παιδιά των “Πυρήνων” λίγο πριν περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα Εφετών θα οδηγηθούν  οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, οι οποίοι καταζητούνταν  για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων  της Φωτιάς».

Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα από την Κοζάνη στην Αθήνα, όπου και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Στον εισαγγελέα Εφετών θα οδηγηθούν ο Ιωάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνων και ο Δημήτρης Πολίτης, 22 χρόνων, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, ενώ οι Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, 24 ετών και Νικόλαος Ρωμανός, 20 ετών θα παραμείνουν στην Αντιτρομοκρατική.

Πάντως, έξω από την ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί συγγενείς των νεαρών, ενώ η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών «λένε» πως έχουν χτυπήσει τον κεντρικό πυρήνα της νέας γενιάς αντάρτικου πόλης και είναι βέβαιοι πως από τους 8 που πήραν μέρος στη διπλή ληστεία, αρκετοί έχουν πάρει μέρος σε πολλές επιθέσεις στην Αθήνα. Αποκορύφωμα το χτύπημα στο Μall πριν 2 εβδομάδες για το οποίο οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως πιθανότατα πήραν μέρος κάποιοι από τους 8 ληστές της Κοζάνης.

 

SHARE