ΣΗΜΙΤΗΣ ΥΠΕΡ ΣΑΜΑΡΑ – ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ – «ΘΑΒΕΙ» ΓΑΠ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 

Ο Κ. Σημίτης στο νέο του βιβλίο με τίτλο «ο εκτροχιασμός», φαίνεται να συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά, λέει καλά λόγια για το Λουκά Παπαδήμο και … θάβει την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό αδιέξοδο

Ο  πρώην πρωθυπουργός αποδίδει σοβαρότατες ευθύνες στους δύο πρωθυπουργούς που ακολούθησαν τον ίδιο στην ηγεσία της χώρας, τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.

–       Η  κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά λέει ότι «έδειξε από την πρώτη στιγμή αποφασιστικότητα και συναίσθηση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων». Τονίζει ότι η τακτική που ακολούθησε «στην πρώτη φάση επανασύνδεσης της σχέσης μας με την ευρωζώνη απέδωσε»

-Για τον Κώστα Καραμανλή γράφει ότι «κυβερνούσε με την ουτοπική ελπίδα ότι τα προβλήματα τακτοποιούνται από μόνα τους, αυτόματα, χάρη σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, πλατιά χαμόγελα και καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις».

-Για τον Γιώργο Παπανδρέου γράφει ότι για καιρό έμοιαζε να αρνείται την πραγματικότητα και ότι χειρίστηκε την κρίση κυρίως ως επικοινωνιακό τέχνασμα. Η κυβέρνησή του, όπως τονίζει, απέτυχε να δρομολογήσει την πορεία προς την ανάκαμψη.

-Για τον Λουκά Παπαδήμο: «Πέτυχε να ανακόψει την ελεύθερη πτώση της χώρας, που προκάλεσε η αμφισβήτηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011. Κατάφερε να συγκεκριμενοποιήσει αυτές τις αποφάσεις, να πραγματοποιήσει την αναδιάρθρωση του χρέους και να προωθήσει την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής».

 

 

SHARE